Hlavní obsah

Na Brněnské přehradě dnes postavili letní nafukovací kino, zatím na zkoušku

Foto: Tomáš Svoboda

Ilustrační foto.

Reklama

Vedení městské části Brno-Bystrc chce mít vlastní letní mobilní kino. Nafukovací biograf tak na zkoušku nechali postavit na pláži U Sirky na Brněnské přehradě.

Článek

„Dopoledne zaměstnanci úřadu zjišťovali, jak náročná je jeho stavba a v podvečer otestují zvuk a kvalitu obrazu. Pokud se kino osvědčí, promítat začne v červenci,“ řekla vedoucí odboru kultury Bohdana Sekyrová.

Když by mělo být v provozu přes léto. „Vzhledem k mobilitě kina by bylo možné promítání na různých místech, ať už vedle Společenského centra nebo na plovoucím molu na Brněnské přehradě, ale i v krásném prostředí hradu Veveří. Ale dnes teprve zkoušíme. Také se musíme rozhodnout, zda si městská část kino za zhruba 200 000 korun pořídí, nebo si jej pronajme, kdy jedno promítání vyjde na 15 000 až 20 000,“ sdělila Sekyrová.

Poptávka po filmovém promítání je v Bystrci dlouhodobě značná, proto pořízení nafukovacího letního kina je podle starosty Tomáše Kratochvíla krok správným směrem. „Bystrc je rozlohou největší městskou částí, žije zde přibližně 25.000 lidí, a přitom stále nemá vlastní kino. V letních měsících pro bystrcké občany sice pořádáme Filmové léto, kdy využíváme Kinematograf bratří Čadíků, ale je nemožné mít jej k dispozici na celé léto,“ uvedl Kratochvíl.

Další výhodu mobilního kina vidí starosta v možnosti jeho zapůjčení bystrckým školám. Kino totiž lze během pár hodin přemístit a postavit téměř kdekoliv, kde je prostor pro projekční plátno a diváky.

Reklama

Doporučované