Hlavní obsah

Na D1 budou od pátku stavbaři i mezi Humpolcem a Větrným Jeníkovem

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Stavbaři budou v úseku mezi 91. a 98. kilometrem dokončovat opravy, kvůli osazování dopravního značení tam bude během víkendu doprava v obou směrech zúžena do jednoho jízdního pruhu.

Článek

Pracovníci budou v tomto opravovaném úseku D1 dokončovat práce ve středním dělicím pásu mezi kilometry 91 a 98. Uzavřené kvůli tomu budou rychlé jízdní pruhy.

„Práce potrvají do druhé poloviny dubna. Poté bude realizováno již pouze lokální omezení v blízkosti budovaného ekoduktu okolo kilometru 95,“ uvedl mluvčí Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Jan Studecký. Následně budou auta na Prahu i na Brno jezdit dvěma jízdními pruhy.

Na D1 v Kraji Vysočina se už dělníci po zimní přestávce tento měsíc vrátili na opravovaný úsek mezi Koberovicemi a Humpolcem na Pelhřimovsku, který je mezi 81. a 90. kilometrem dálnice. Mezi Velkým Beranovem na 119. kilometru a Měřínem na 134. kilometru by měly být stavební práce podle mluvčího obnovené koncem března.

Modernizace D1 mezi Mirošovicemi a Kývalkou začala v roce 2013, skončit by měla letos v říjnu. V tomto roce zbývá rekonstruovat necelých 50 kilometrů dálnice.

Reklama

Doporučované