Hlavní obsah

Na finále Ligy mistrů za každou cenu. Fanoušek Liverpoolu jel 22 hodin favoritem, stál ho 40 liber

Liverpool se utká s Tottenhamem ve finále Ligy mistrů v Madridu.Video: Valérie Dvořáková , AP, Youtube.com

 

Reklama

Youtuber Simon Wilson dojel na finále Ligy mistrů z Liverpoolu do Madridu vozem Škoda Favorit. Auto české Škodovky koupil na internetu za 1200 korun. Odmítl zaplatit vysokou cenu za letenky a rozhodl se pro alternativní a rozhodně kurióznější možnost.

Článek

Fanoušek fotbalového klubu Liverpool odmítl zaplatit zvýšenou cenu za letenku do Madridu na očekávané finále Ligy mistrů a rozhodl se náklady na cestu snížit po svém. Koupil si českého favorita za 40 liber, což je v přepočtu asi 1200 korun, a vyjel alternativní cestou.

Liverpool se v sobotu večer utká s Tottenhamem na stadionu Wanda Metropolitano v hlavním městě Španělska.

Simon Wilson, který cestu zdokumentoval na platformě YouTube, se chtěl vyhnout předražené ceně za letenky. Ta v době utkání stoupala až na 23 tisíc korun.

„Když jsem se díval online, doprava byla tak drahá, že to bylo směšné, lety se pohybovaly kolem 800 liber,“ uvedl Wilson.

„Zavolal jsem svému bratrovi Benovi a zeptal jsem se, jaké je nejlevnější auto, které si můžeme koupit,“ popsal svůj plán fanoušek liverpoolských Reds.

Po krátkém pátrání našel Wilson na Facebooku prodejce Škody Favorit GLXI. Youtuber tak i se svým bratrem podstoupil celkem 22hodinovou cestu z Liverpoolu do Madridu. Do cíle nakonec dvojice úspěšně dojela. Komplikace se ale mohou vyskytnout na zpáteční cestě, auto už postrádá trubky chladící motor.

Jak Wilson uvedl pro britský týdeník Liverpool Echo, plánuje ze své cesty zveřejnit několik videí, kvůli YouTube ale prý svoji cestu nepodniká.

Reklama

Doporučované