Hlavní obsah

Na Hradě už neměl sedět člověk bez schopnosti sebereflexe, říká senátor Čunek

Zeman si neumí vybírat spolupracovníky, říká hejtman Čunek (rozhovor byl natočený před čtvrteční inaugurací Miloše Zemana).Video: Adam Junek, Seznam Zprávy

 

Reklama

Úřad prezidenta bychom měli ctít. Proto jsem neodmítl jít na inauguraci, komentuje Jiří Čunek spory kolem pozvání na čtvrteční slavnostní uvedení Miloše Zemana do funkce.

Článek

„Nejvíc mě naštvala kauza Peroutka. Ukázalo se, že prezident Zeman ten dokument nenajde, že se spletl. Mohl tu chybu uznat a pak by v mých očích i v očích jiných lidí stoupl. Každý dělá chyby, ale on nemá sebereflexi, nechce uznat chybu,“ komentuje prvních pět prezidentských let lidovecký senátor a zlínský hejtman Jiří Čunek (rozhovor byl natočen před čtvrteční inaugurací Miloše Zemana).

Čunek komentuje i povolební rozhovory s hnutím ANO. Ve své straně je považovaný za „enfant terrible“. Tvrdí totiž, že lidovci měli o vládě se stíhaným premiérem jednat. A kritizuje práci policie i státních zástupců v kauze Čapí hnízdo.

„Je jasné, že Andrej Babiš bude vládnout s důvěrou nebo bez ní. A vzestup komunistů je důsledkem nezodpovědného chování takzvaných demokratických stran,“ tvrdí hejtman, jehož kraj vláda v demisi tento týden navštívila a naslibovala pomoc v řadě projektů.

Proč v prezidentské volbě podpořil Jiřího Drahoše? Jak se dívá na to, že jeho kolegové hejtmani, kteří učinili totéž, původně pozvánku na inauguraci staronové hlavy státu nedostali? Komu přináší body program „antiBabiš“? Podívejte se v rozhovoru nahoře ve videu.

Reklama

Doporučované