Hlavní obsah

Na Kometu jsme nedokázali najít klíč. Jsou pro mě favority na titul, říká vítkovický brankář Bartošák

Vítkovický gólman Bartošák o vyřazení od Komety.Video: Karolína Bulisová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Boje v play-off hokejové extraligy už jsou v plném proudu. Série, která podle odhadů měla být nejvyrovnanější, zná jako první vítěze. Kometa Brno porazila Vítkovice 4-0 na zápasy a dokazuje tak, že obhajobu mistrovského titulu myslí vážně. Podle vítkovického gólmana Patrika Bartošáka byla série hokejově vyrovnanější než samotný výsledek.

Článek

Hokejisté Vítkovic vstupovali do play-off ze čtvrtého místa v tabulce a s nejlepším bodovým ziskem za posledních sedm let. Čekalo se tak, že tým pod vedením kapitána Rostislava Olesze svede s obhájci mistrovského titulu z Brna vyrovnaný souboj. Žádná výhra a vyřazení po čtyřech zápasech je pro tým Vítkovic zklamáním.

Výsledek hovoří jednoznačně pro Kometu, podle vítkovického brankáře Patrika Bartošáka však byla série hokejově vyrovnanější, než jaký je konečný výsledek.

„Co se týče hokeje, tak to vyrovnané bylo. My jsme bohužel nikdy nedokázali udělat finální krok a dát gól navíc. To byl hlavní problém,” podotýká Bartošák.

Hlavní zbraní brněnské Komety je zkušenost z předchozích play-off. Od loňského titulu neprošel kádr trenéra Libora Zábranského razantními změnami, většina hráčů tak má zkušenosti z vyřazovacích bojů. S play-off má Kometa spojené i to, že pozmění svůj hrací styl.

„Hráli rychleji, nedělali tolik chyb, kolik mohli dělat v základní části. V základní části to byl tým, který se dal porazit. Teď když proti nám zabrali, tak jsme nedokázali najít klíč k tomu, jak je porazit,” říká Bartošák.

Podle Bartošáka chtěly Vítkovice přehrát Kometu svou houževnatostí a bojovností. „Tím, jak jsou hráči Komety zkušení a jak jsou na tom hokejově, tak věděli, jak na nás. V momentě, kdy vedli o jeden dva góly, tak už si dokázali výsledek ohlídat.”

Kometa Brno tak dál pokračuje ve svém snu o obhajobě titulu. Kdo bude jejím soupeřem v semifinále, zatím není jasné, jelikož ostatní série jsou ještě rozehrané. Kromě Komety přisuzují sázkové kanceláře šance na titul Plzni, která ovládla základní část, a také Hradci Králové.

Patrik Bartošák vidí čtvrtfinálového přemožitele jeho týmu jako favorita na celkovou výhru. „Titul přeji Kometě. Když už nás vyřadili, tak ať dojdou až do konce. Mají na to tým i zkušenosti. Hradec i Plzeň mají také silné týmy, ale pro mě je jasný adept Kometa.”

Kolem Bartošákovy osoby se v poslední době množí otázky, zda bude v týmu z Ostravy pokračovat, nebo na další sezonu zamíří jinam. Sám gólman teď vidí prioritu v nadcházejícím mistrovství světa. „Soustředím se na to, jestli se dostanu na mistrovství světa, nebo ne. Ve Vítkovicích mám smlouvu ještě na jednu sezonu. Uvidíme, co bude, nebo nebude,” uzavřel Bartošák.

Pořad SPORT sledujte každý všední den od 18:30 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Související témata:
Patrik Bartošák

Doporučované