Hlavní obsah

Na nevytíženém ruzyňském letišti mohou mít v létě lidé svatbu

Foto: Letiště Praha

Letiště se kvůli malému provozu otevírá „zážitkovým“ návštěvníkům.

Reklama

Netradiční program nabízí v létě Letiště Václava Havla v Praze. Na letišti mohou nyní lidé oslavit narozeniny, uspořádat svatbu nebo se zúčastnit exkurze po letišti či do hasičské stanice.

Článek

Vedení letiště se pro netradiční krok rozhodlo vzhledem k aktuálnímu malému provozu, který ovlivnila situace s koronavirem.

Letiště nabízí například organizace dětských oslav, během kterých si budou moci děti prohlédnout letiště. Snoubenci zase mají možnost zařídit si na letišti netradiční svatbu v některém ze tří salonků. Celoročně se mohou návštěvníci zúčastnit exkurzí do prostorů letiště. V nabídce jsou skupinové i individuální exkurze, při většině z nich mají účastníci možnost fotografovat letadla přímo z vyhlídkové plochy či navštívit jinak nepřístupné části letiště.

V nabídce je rovněž noc na letišti pro dva nebo rodinu, na kterou letiště láká slogany „zjistěte, jaké je spát pod křídly letadel“, „užijte si noc v AeroRooms v prostorách Terminálu 1“a „vychutnejte si snídani v Restauraci Runway“.

Lidé si také mohou uspořádat atletické závody na přistávací dráze – vyzkoušejte dynamiku svého běhu na 5 km dlouhé trati, láká letiště.

Foto: Letiště Praha

Na letišti teď pořádají i svatby.

Zájemci se také mohou podívat na záchrannou stanici Hasičského záchranného sboru Letiště Praha, kde uvidí, s čím se v terénu běžně hasiči potýkají. Mohou si prohlédnout techniku i speciální letištní zásahové vozy či navštívit operační středisko, které přijímá na letišti nouzové signály. Na vlastní kůži si mohou účastníci také vyzkoušet práci hasiče přímo v klecovém trenažéru určeném k výcviku. Letištní hasiči také absolventům zážitkového dne poradí, jak se správně zachovat v případě, že se stanou svědky požáru.

V areálu letiště vznikl i takzvaný Runway Park, který se nachází na bývalé letištní dráze 22. Organizátoři slibují například skákací hrad, virtuální realitu či letištní techniku a doprovodný program. Park má otevřeno od pátku do neděle, cena dětského vstupného je 120 korun, rodinné vstupné stojí 450 korun.

Reklama

Doporučované