Hlavní obsah

Na Nových Mlýnech a ve Výrovicích je voda nevhodná ke koupání

Foto: Seznam Zprávy

„Ilustrační foto.“

Reklama

V nádrži Nové Mlýny na Břeclavsku je voda nevhodná ke koupání.

Článek

Stejná situace zůstává i ve Výrovicích na Znojemsku. Jinde jako například v Brněnské přehradě nebo na Palavě a v Letovicích na Blanensku se ale kvalita vody oproti minulému týdnu zlepšila a lze se tam koupat stejně jako na jiných koupalištích. Vyplývá to z údajů na webu jihomoravské hygienické stanice.

Ve Výrovicích je nevhodná voda už druhý týden. Má vysoký obsah chlorofylu a sinic. Podle hygieniků by voda mohla způsobit některým lidem, třeba dětem, zdravotní problémy. Kvalitu vody ovlivňuje víc faktorů, patří mezi ně například teplota vody nebo průtok. Čím vyšší teplota nebo menší průtok, tím jsou příznivější podmínky pro rozvoj sinic.

Na jiných koupalištích se kvalita vody zlepšila. Zatímco před týdnem byla na Palavě, v rybníku Suchý a v Letovicích na Blanensku, ale také na všech pěti koupalištích Brněnské přehrady horší jakost vody, nyní je tam voda vhodná ke koupání s mírně zhoršenými smyslovými vlastnostmi. Brněnská přehrada nabízí koupaliště Rokle, Rakovec, Sokolské koupaliště, Kozí horka a Osada.

Bez problémů je voda v koupacím jezírku Wellness Infinit Maximus, přírodním biotopu v okrese Brno-jih, ale také v přírodním koupališti v Kovalovicích a Oslavanech na Brněnsku, Janičově vrchu v Mikulově na Břeclavsku, Bohuslavicích a Lučině na Hodonínsku, Lulči na Vyškovsku, Vémyslicích, Banticích a Vranovské přehradě na Znojemsku.

Reklama

Doporučované