Hlavní obsah

Na pražském nábřeží Edvarda Beneše nepojedou tramvaje

Foto: Michal Šula, Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Od soboty do 15. října nepojedou kvůli rekonstrukci kolejí tramvaje na pražském nábřeží Edvarda Beneše mezi Čechovým a Štefánikovým mostem.

Článek

Výluka se dotkne linek 15, 17 a 93 a historických 42 a 43. Ve stejném úseku také městská Technická správa komunikací (TSK) od poloviny srpna opravuje vozovku, neprojedou tam ani auta.

„Během rekonstrukce posunujeme trať o půl metru směrem k řece, aby byl nástup do tramvají pohodlnější a nebyla mezi nimi nepříjemná mezera,“ uvedl primátorův náměstek Adam Scheinherr.

Úprava má zlepšit průjezdnost nábřeží ve směru do centra pro tramvaje i širší automobily a autobusy. Ve směru z centra budou auta nově jezdit po tramvajovém tělese. „V konečném důsledku očekáváme, že díky tomuto řešení zde ubude konfliktních a nebezpečných situací mezi tramvajemi a individuální automobilovou dopravou, a v neposlední řadě se zlepší jízdní doba tramvajových spojů,“ uvedl technický ředitel DPP pro povrchovou dopravu Jan Šurovský.

Doplnil, že koleje jsou asi 40 let staré a naposled byly rekonstruovány v roce 1982. Navazující úseky od Čechova mostu na Klárov a od Štefánikova mostu přes nábřeží Kapitána Jaroše jsou pak podle Šurovského v dobrém stavu a DPP jejich rekonstrukci zatím nechystá.

Podnik neplánuje zavádět náhradní autobusovou dopravu, nicméně v denním provozu bude jezdit v polookružní trase linka 27 začínající v zastávce Levského a jedoucí přes Modřany, Braník, Palackého náměstí, Národní divadlo, Staroměstskou, Malostranskou, Čechův most a Právnickou fakultu zpátky přes Staroměstskou a Národní divadlo do Modřan.

Reklama

Doporučované