Hlavní obsah

Na střeše postavili posed - kam si zajít na drink a krásný západ slunce?

Léto láká k objevování nových míst - vyrazte na jeden z nových střešních barů v Praze. Pusťte si video, ukážeme vám ty nejlepší.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Kam si zajít na opravdu krásný západ slunce? Co třeba na jeden z nově otevřených střešních barů v Praze. V našem novém letním průvodci vám ukážeme 3 nová místa, která stojí za to navštívit.

Článek

Naši „tour de roof“ začínáme na Andělu, jen kousek od našich kanceláří. Na střeše obchodního centra Nový Smíchov otevřeli podnik s příznačným názvem „Terasa“. Ta je otevřena každý den od 11 do 24 hodin. A na to, že se jedná o střešní bar, nabízí velice příjemné ceny - pivo si tady dáte v klidu pod 50 Kč.

Terasa se nachází ve 3. patře OC Nový Smíchov.

Otevřeno každý den od 11 do 24 hodin, velké pivo za 44.

Nečekejte vyloženě epické výhledy na centrum města, ty Terasa nenabízí. Co vám ale určitě nabídne, je únik z rušného tepu města, kterým je Anděl proslulý, hluk z ulice ani od tramvají nahoru nedolehne. Kromě toho vám podnik nabídne jednu specialitu - lokální med. Jak moc lokální? Nejedná se o med z Prahy - ale přímo ze střechy. Přesně tak, Terasa chová na střeše obchodního centra své vlastní včely.

Na střeše obchodního centra si Terasa chová vlastní včely.

Další kavárna, kterou vám ukážeme, není vyloženě na střeše, ale nachází se na terase a výhled poskytuje opravdu krásný - a to rovnou ze dvou důvodů. Nachází se totiž na terase před Emauzským klášterem. Z jedné strany tak máte šanci obdivovat opatství, na straně druhé koukáte na Vltavu a Kinského zahrady.

Kavárna Emauzy se nachází na terase před Emauzským klášterem.

Kavárna Emauzy je otevřena teprve několik dní, budete tak jedni z prvních návštěvníků. Můžete zkusit její domácí limonádu (byla vážně moc dobrá!), pivo nebo pokud bude skutečně horký slunný den, můžete si dát zmrzlinu.

Lehce zašitá kavárna s krásným výhledem na obě strany.

Otevřena je každý den od 11 do 23 hodin. Pokud se sem vydáte, určitě doporučujeme také navštívit CAMP - Centrum architektury a městského plánování. To nabízí zajímavé interaktivní výstavy o městě a jeho rozvoji, vstup je vždy zdarma.

Je na čase zamířit na poslední výhled - tím je „Střecha Radost“. Bývalý Dům odborových svazů na Žižkově zpřístupnil střechu, odkud je krásný panoramatický výhled na celou Prahu.

Výtahem vyjeďte do 11. patra, kde se vám naskytne například tento výhled na Pražský hrad.

Vstup na tento výhled je 100 Kč, součástí vstupného je zároveň i jeden drink dle vašeho výběru. V pondělí je zavřeno, od úterý do pátku otevírá Střecha Radost ve tři hodiny odpoledne, o víkendu pak už o dvě hodiny dřív.

Náš tip: Pokud se nechcete s nikým mačkat, přijďte se pokochat výhledy rovnou po otevíračce, podle barmanů bývá zhruba do páté hodiny odpolední lidí nejméně. Večer se pak Střecha snadno zaplní, protože lovci krásných instagramových fotek si jdou užít fenomenální západ slunce - to totiž zachází přímo za Pražský hrad.

Kromě sledování západu slunce nebo popíjení drinku můžete zajít na některou z mnoha akcí, které se na Střeše pořádají - ať už na hodinu jógy, koncerty nebo divadlo. Na program se můžete podívat zde.

Pro fajnšmekry dodáváme, že na střeše postavili posed, takže pokud chcete být opravdu vysoko - víte, kam zamířit.

Video je součástí letního cestovatelského speciálu Seznam Zpráv. Chcete více tipů na zajímavé výlety? Klikněte sem.

Posed na střeše? Jasně, abyste na Žižkově lépe zahlédli vysokou.

Zkuste alespoň jeden z našich tipů nebo rovnou všechny - my jsme tato 3 místa obešli během několika hodin. Podělte se poté s námi o vaše fotoúlovky na sociálních sítích Seznam Zpráv - jsme na Facebooku, Twitteru i Instagramu.

P. S. I když jsme vám do článku dali docela dost fotek, na videu to opravdu vyzní daleko lépe - pusťte si ho v úvodu.

Reklama

Související témata:

Doporučované