Hlavní obsah

Na trať z Ústí nad Orlicí do Wroclawi se vrátí rychlíky. Pojedou až do Gdaňsku

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Na železniční trať z Ústí nad Orlicí do Lichkova a směrem do Polska se vrátí rychlíky, pojedou pravděpodobně od konce roku 2022. Na trati 024 kdysi jezdily, pak je stát zrušil.

Článek

Vlaky Českých drah by měly jezdit přes Wroclaw a pojedou až do Gdaňsku. „Stát se vrací po několika letech k objednávce rychlíků. Rychlíky by měly vést z Prahy, přes Ústí nad Orlicí, Letohrad, Lichkov, Wroclaw až do Gdaňsku. Pro nás je to dobrá zpráva, trať byla v minulosti elektrifikována,“ řekl hejtman Martin Netolický (3PK/ČSSD).

O novince informoval kraj náměstek ministra dopravy Jan Sechter. Kapacita trati nebyla podle hejtmana dosud v osobní dopravě příliš využívána, pokud jde o dálkové spoje. „Objednávky dosud činil v rámci regionální a základní obslužnosti dopravy Pardubický kraj. Objednávka státu by byla na čtyři páry vlaků,“ dodal hejtman.

Z Lichkova do Wroclawi jezdí osobní vlaky, provozuje je soukromý dopravce Leo Express. Na objednávku kraje provozuje od konce roku 2019 dopravu osobními vlaky také na trati 024 na Orlickoústecku.

Reklama

Doporučované