Hlavní obsah

Na trhu je přes 200 let, teď stojí na pokraji bankrotu. Výrobce zbraní Remington požádal o bankrotovou ochranu

Remington požádal soud o bankrotovou ochranu. Video: Jolana Humpálová, Reuters, Youtube.com

 

Reklama

Situaci společnosti Remington v poslední době zkomplikovaly výzvy k přísnější kontrole zbraní ve Spojených státech po střelbě na škole v Parklandu, při které v únoru zahynulo 17 lidí.

Článek

Nejstarší americký výrobce pušek a pistolí Remington Outdoor v neděli požádal soud o bankrotovou ochranu před věřiteli, aby mohl uskutečnit dohodu o snížení dluhů. Informuje o tom agentura Reuters.

Finanční ředitel podniku Stephen Jackson v soudních dokumentech uvedl, že Remington se v posledním roce potýká s výrazným poklesem tržeb a má potíže s plněním požadavků věřitelů.

Remington již v únoru ohlásil dohodu o snížení dluhu, v rámci které převezmou nad podnikem kontrolu věřitelé. V současnosti je vlastníkem firmy investiční fond Cerberus Capital Management.

Situaci společnosti Remington v poslední době zkomplikovaly výzvy k přísnější kontrole zbraní ve Spojených státech po střelbě na škole v Parklandu, při které v únoru zahynulo 17 lidí. V reakci na únorový masakr se po celém světě v sobotu konaly protesty March for Our Lives. Studenti a další lidé požadují, aby se mimo jiné zpřísnila kontrola držení zbraní.

Řada významných investorů a podniků nyní přehodnocuje vztahy s výrobci střelných zbraní. Maloobchodní společnosti, včetně gigantu Walmart, se rozhodly zvýšit minimální věk pro prodej střelných zbraní z 18 na 21 let, upozorňuje ekonomický list The Wall Street Journal.

Reklama

Související témata:

Doporučované