Hlavní obsah

Na Ukrajině vyrábějí pivo Trump. Chutná po Mexiku a vysmívá se politice prezidenta USA

Ukrajinský pivovar začal vyrábět pivo Trump.

 

Reklama

Majitel pivovaru tvrdí, že při výrobě piva nejde jen o výsledný produkt, ale i o zábavu.

Článek

Pivovar v ukrajinském městě Lvov začal vyrábět nový typ piva s názvem Trump. Není to jen náhoda - 45. americkému prezidentovi je věnována i etiketa lahve. Navíc je místní pivovar znám svou tzv. politickou sérií, do které patří i pivo s Barackem Obamou či Angelou Merkelovou.

Pivo věnované Trumpovi tedy nemohlo chybět. Nápad na něj prý vznikl kvůli jeho zvolení prezidentem a politickým změnám, které přišly v následujících měsících.

Podle majitele pivovaru Jurije Zastavného je výroba piva velmi často i o humoru či výsměchu.

Nové pivo, celým názvem Trump, prezident Rozdělených států amerických, má na etiketě kromě portrétu amerického prezidenta například i zeď mezi USA a Mexikem. Donald Trump již během své předvolební kampaně slíbil výstavbu vysoké zdi na hranici Spojených států s Mexikem, jejíž náklady mělo uhradit právě Mexiko.

„Abychom ještě zdůraznili ironii celé věci, je to mexický ležák s limetkou, který trochu chutná jako Corona,” dodal Zastavny.

Trump je v prodeji pouze měsíc, i přesto si už získal velkou popularitu. „Prezident Trump je velmi mimořádný a tato etiketa reflektuje jeho osobnost. A pivo chutná moc dobře,” říká jeden ze zákazníků pivovaru.

Reklama

Doporučované