Hlavní obsah

Na vykolejené horské dráze se zranilo šest lidí

Na vykolejené horské dráze na Floridě se zranilo šest lidí.Video: Veronika Krátká, AP, Reuters

 

Reklama

V daytonském zábavním parku vykolejila horská dráha. Hasiči vyprošťovali pasažéry přes třicet minut.

Článek

Na proslulé daytonské pláži na Floridě vykolejila horská dráha. Než se podařilo pasažéry vyprostit, viseli deset metrů nad zemí. Podle agentury AP hasiči dohromady zachránili deset lidí, z toho šest z nich převezli lékaři do nemocnice.

Podle twitterového účtu tamních hasičů se nehoda stala ve čtvrtek večer místního času a dohromady vykolejily tři vozíky. Jeden visel z dráhy dolů. Dva zůstaly na kolejích. Hasiči použili žebříky, aby pasažéry dostali na zem. Záchranná akce trvala přes třicet minut. Příčina incidentu podle policie zatím není známá.

„Mám pocit, že dráhu před jízdou dostatečně nezkontrolovali,“ uvedl pro místní server News Journal třináctiletý Trevor Gutierrez z Atlanty, který na daytonskou pláž jezdí se svou rodinou každý rok a na této dráze byl méně než před rokem. Upozornil na to, že když se na ní naposledy svezl, cítil, že dráha byla dost rozviklaná. „Už na ni nikdy nepůjdu,“ dodal.

Horská dráha byla zakoupená do nově otevřeného daytonského zábavního parku v roce 2013. Majitelé ji koupili z uzavřeného zábavního parku v Delaware a je stará 40 let. Dráha je vysoká téměř 26 metrů a její trať je dlouhá skoro tři čtvrtě kilometru.

Reklama

Související témata:

Doporučované