Hlavní obsah

Do Česka přijde sníh a silný vítr, varují meteorologové

Silvestrovský meteoblog Petra Dvořáka.Video: Petr Dvořák

 

Reklama

V prvních lednových dnech přijde mírné ochlazení a přinese s sebou sníh. Ten by měl napadnout i v těch nejnižších polohách. Pravou zimní atmosféru si však budeme moct vychutnávat jen pár dní. Teploty brzy opět vystoupají nad nulu.

Článek

Od úterního odpoledne v Česku navíc hrozí silný vítr, který může na horách dosahovat rychlosti až 110 kilometrů v hodině. V Čechách bude nejsilněji foukat v noci na středu. Moravu a Slezsko silný vítr zasáhne hlavně ve středu ráno a dopoledne. Uvádí to výstraha Českého hydrometeorologického ústavu.

Na Nový rok bude přes Česko přecházet frontální systém, za kterým začne v úterý odpoledne a večer proudit studený vzduch od severu. V nárazech může vítr dosahovat až 70 kilometrů v hodině, na horách dokonce 110 kilometrů v hodině.

Varování před silným větrem platí pro Čechy a Českomoravskou vrchovinu od úterního odpoledne do středečního podvečera. Nejsilnější vítr ale meteorologové očekávají ve druhé polovině noci na středu. Na Moravě a ve Slezsku bude nejsilněji foukat ve středu ráno a dopoledne. Během středečního odpoledne a večera bude vítr od západu slábnout.

Reklama

Doporučované