Hlavní obsah

„Nahání mi hrůzu, jak lidé reagují: Držte hubu, my vám to spočítáme!“ Aňa Geislerová o zlu v politice i nových filmech

Herečka Aňa Geislerová ve Výzvě Seznam Zpráv.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Jedna z nejúspěšnějších českých filmových hereček je hostem Výzvy Jiřího Kubíka.

Článek

„Na Facebooku ventiluji své politické frustrace, je to moje politická nástěnka. Dám tomu hodinku denně, ale jinak mi to do života nezasahuje. Normálně si dokážu užít života,“ říká Aňa Geislerová, která v poslední týdnech „ventilovala“ své rozhořčení z prezidenta Miloše Zemana a jeho akce s pálením červených trenýrek nebo sestavováním Babišovy vlády závislé na komunistech. Část lidí ji pak na sociálních sítích za její názory nevybíravě uráží.

„Zdá se, že najednou je všechno jedno,“ říká Aňa Geislerová. „Klidně můžete ignorovat pravdu a fakta, důležité je, jaký uděláte dojem. V případě pana Babiše je to na nejvyšší možné úrovni. Z nejvyšších příček se to snižuje níže a níže. Lidé vám do očí řeknou nehoráznou věc a dodají – je demokracie.“

V rozhovoru Aňa Geislerová také odpovídá na otázky, jak se zachová, potká-li se na červeném koberci s premiérem Andrejem Babišem, a na co by se zeptala prezidenta, pokud by s ním vedla rozhovor.

„Zemana bych se zeptala: Měl jste někdy rodiče, kteří vás měli rádi?“

Jak si hodlá užít karlovarský festival? Jak se cítí filmová hvězda v záři reflektorů? Jak prožívá zájem bulváru o to, kdo ztropí jaký skandál? I o tom mluví Aňa Geislerová v rozhovoru.

Vrací se také ke svým dvěma posledním výrazným filmovým rolím: prokurátorce Brožové-Polednové, jež před 68 lety v politickém procesu poslala na smrt Miladu Horákovou, a Lence Fafkové, přítelkyni Josefa Gabčíka, kterou hrála v zahraničním filmu Anthropoid.

Čemu připisuje svůj úspěch u zahraničních filmových produkcí? Co právě natáčí? A jak to vypadá s druhým dílem knižních fejetonů, které vydala před třemi lety a prodeje dosáhly stotisícového nákladu?

Záznam rozhovoru s Aňou Geislerovou najdete ve videu umístěném nahoře.

Pořad Výzva sledujte každý všední den od 11:30 a 21:00 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma?

Staňte se .

Reklama

Doporučované