Hlavní obsah

Náměstek z obrany Landovský chce vést ČSSD do voleb v Praze

Foto: Seznam.cz, Seznam Zprávy

Jakub Landovský má být lídrem ČSSD v podzimních volbách v Praze.

Reklama

Současný náměstek ministryně obrany Jakub Landovský vylučuje, že by v čele resortu nahradil Karlu Šlechtovou.

Článek

I když jeho jméno padlo několikrát v souvislosti s postem nového ministra obrany, nynější náměstek Karly Šlechtové Jakub Landovský má spíš za cíl prosadit se na podzim v komunální politice.

Jméno syna někdejšího populárního herce a disidenta Pavla Landovského se ve spekulacích o nových ministrech objevilo s informacemi, že by obrana byla nakonec jedním z pěti ministerstev, které sociální demokracie v chystané vládě získala.

Landovský to však odmítá. „Vůbec o tom nepřemýšlím,“ řekl Seznamu s tím, že ani žádnou nabídku nedostal.

Zároveň však potvrdil, že zvažuje kandidaturu na post lídra ČSSD pro podzimní komunální volby v Praze.

Video: Babiš, Zeman a Trump vrátí lidem důvěru v politiku

Rozhovor Seznamu s Jakubem Landovským.Video: Seznam.cz, Seznam Zprávy

O tom, kdo se za sociální demokracii nakonec stane kandidátem na pražského primátora, se rozhodne během několika týdnů. Landovského podle předsedy zastupitelů ČSSD v Praze Lukáše Kauckého čeká řada setkání, kde bude muset o své nominaci přesvědčit spolustraníky.

„Mohu potvrdit, že vážným kandidátem je Jakub Landovský, který v nejbližších týdnech udělá kolečko po obvodních organizacích, projde takzvaným grilováním členů ČSSD a na základě toho se finálně rozhodne,“ řekl Seznamu Kaucký.

Své lídry pro volby v Praze si vybraly už také některé další strany. Na čele kandidátky ANO má být poslanec Patrik Nacher. Jedničkou společné kandidátky TOP 09 a Starostů bude nejspíše předseda TOP 09 Jiří Pospíšil. Piráti si vybrali Zdeňka Hřiba.

Reklama

Doporučované