Hlavní obsah

Národní divadlo dnes zahájí novou sezonu happeningem na Střeleckém ostrově

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Národní divadlo v Praze dnes zahájí svou novou sezonou pod širým nebem na Střeleckém ostrově, kde veřejnosti nabídne koncerty, besedy a ukázky ze svých inscenací.

Článek

Happening pro celou rodinu je naplánován od 14:00 do 22:00. Podle informací na webu divadla lidé uslyší slavné árie v podání operních sólistů, baletní soubor předvede site specific akci na téma satirické komedie baletu Leonce & Lena a následně vystoupí kapela Základní kameny úrazu, složená ze členů Činohry ND. Finále dne podle zástupců divadla pak obstará DJ produkce.

V současné době je kvůli nákaze koronaviru mezi svými členy v karanténě sbor Opery ND. Podle mluvčího divadla Tomáše Staňka to program happeningu ale neovlivnilo, nicméně na místě budou standardní bezpečností opatření.

Pro začínající sezonu ND naplánovalo 19 premiér včetně těch, které z důvodu karantény muselo přesunout z minulé sezony.

Opera ND má v plánu osm premiér doplněných koncerty. Balet přinese tři premiéry, devět titulů a projekt Dance Laboratory. První premiérou bude 12. listopadu inscenace s názvem Phoenix. Činohra má na programu také osm premiér, sezonu zahájí 8. září českou premiérou hry francouzského dramatika Vincenta Macaignea Stát jsem já v režii Jana Mikuláška. Z minulé sezony přechází v režii a dramatizaci šéfa činohry Daniela Špinara i Dostojevského Idiot. Posledním dluhem je česká premiéra hry Katji Brunnerové Duchové jsou taky jenom lidi, která se věnuje stárnutí a osamělosti.

Reklama

Doporučované