Hlavní obsah

Návrhářka Odivi chtěla na ples. Žádný se jí nelíbil, tak si uspořádala vlastní

Ples Sobje nabídl pastvu pro oči i umělecké zážitky. Podívejte se sami.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Návrhářce Odivi chyběla v Čechách akce se zajímavým dress codem. Díky své lásce k módě si takovou akci uspořádala sama.

Článek

Česká návrhářka Iva Burkertová, známá jako Odivi, si chtěla s kamarádkami vyrazit na ples. Když ale zjistila, že se jí žádný nelíbí, rozhodla se jeden uspořádat sama. To by ale nebyla módní návrhářka, kdyby ples nezaložila na striktním dress codu, krásných prostorách a přátelích z řad umělců.

„Na podzim jsme chtěly s holkami vyrazit na zajímavý ples, ale žádný se nám nelíbil, tak jsme se rozhodly uspořádat vlastní. Obnášelo to teda hodně strastí i slastí, ale podařilo se a za to jsem vděčná všem lidem, co se na tom podíleli,“ říká Iva Burkertová.

Ples s výstižným názvem Sobje se odehrál v kulisách honosných prostor Nové scény Národního divadla. Dalo se očekávat, že jako módní návrhářka bude Iva klást patřičný důraz na dress code.

„Je tady málo akcí, kde máš možnost si ulítnout na dress codu. V Čechách je dress code opomíjená věc, proto jsme lidem chtěli dát možnost se trošku vyřádit,“ objasňuje svou motivaci Iva Burkertová.

Nejen vizuální stránka plesu byla dotažená do detailu. Program byl sestaven z umělců, kteří jsou Ivinými přáteli. Na plese se předvedli ve svých alter egách, tedy vystoupeních, kterými se běžně neprezentují.

Umělecký zážitek z mnohdy doslova ujetých vystoupení umocnily kostýmy. Na řadě vystupujících Iva zanechala svůj dotyk. Never Sol vystoupila s houslistkou Jenofévou Bokovou ve speciálním setu.

„S Jenofévou Bokovou tu mám takové vystoupení, tak se těším. Bude to taková improvizace, máme připravená témata, já budu hrát na synťák a Jenoféva na housle a budeme se do sebe zapouštět. Alter ego žádné nemám, ale mohla by to být nějaká sněhová královna, mám takovou velkou masku,“ vysvětluje hudebnice Never Sol.

Více o plese se dozvíte v úvodním videu.

Pořad Slavní sledujte každý všední den v 10:30 a v 18:45 v celoplošné Televizi Seznam.

Reklama

Doporučované