Hlavní obsah

„Zakazuje se focení po 20. hodině.“ Český internet se baví na účet Prymuly

Foto: Facebook.com

Vtípky k aktuálnímu dění na sebe nenechaly dlouho čekat.

Reklama

Noční schůzka ministra zdravotnictví Romana Prymuly má svoji politickou dohru. Aktuální patálii hlavní české tváře v boji proti pandemii, která se dostala do křížku s vlastními nařízeními, si nenechali ujít ani čeští vtipálci.

Článek

Současné problémy Romana Prymuly (za ANO), který byl přistižený deníkem Blesk, jak se v noci potkává s Jaroslavem Faltýnkem, prvním místopředsedou hnutí ANO, na Vyšehradě v restauraci a při nastupování do automobilu nemá na sobě roušku, se staly inspirací pro různé narážky, vtipy a koláže na českém internetu.

+2

Na sociální síti Twitter pak uživatelé reagují na oficiální účet ministra zdravotnictví Romana Prymuly. Řada jeho výroků vypadá v kontextu jeho noční schůzky najednou pokrytecky.

Novinář Jakub Zelenka z Deníku N se zamýšlí nad možnými kandidáty na nového ministra zdravotnictví… Dá prezident milost exministrovi zdravotnictví Davidu Rathovi, který si odpykává trest za korupci, a vyjde z vězení v zeleném tílku jako kdysi Jiří Kajínek?

Účet Pražské integrované dopravy na Twitteru pohotově reagoval a ostatním uživatelům dohledal poslední spoje metra ze stanice Vyšehrad. Ministra Prymulu ovšem podle zveřejněných snímků netlačil čas posledního metra, protože nasedl do přistaveného vozu.

Senátor Marek Hilšer (ze senátorského klubu Starostů a nezávislých) odkazuje na dvojvládí Karla Havlíčka na dvou ministerstvech a oblíbené úvahy, jestli by nezvládl ve zbylém čase ještě jedno.

Pádná filmová scénka s Jean-Paulem Belmondem. Se slovy „Sbohem, plukovníku“ se ve scénce za zvuků vojenské trubky loučí s mužem, „který už byl starší pán a nevydržel to.“

A aktuální události si nenechal ujít ani populární tvůrce podobných koláží TMBK, který tvoří pro časopis Reflex.

Reklama

Doporučované