Hlavní obsah

Nechtěla ke zkouškám, tak si zaplatila osm dvojnic. Bangladéšskou poslankyni za to vyhodili ze studia

Foto: pixabay.com/wokandapix

Školních zkoušek se Nusratová většinou neúčastnila.

Reklama

Poslankyně byla do bangladéšského parlamentu zvolena minulý rok.

Článek

Tamanna Nusratová, poslankyně vládní bangladéšské strany Awami League, při práci studovala na univerzitě. Nedávno ji ale vedení školy vyloučilo. Nusratová si totiž najímala dvojnice, které místo ní chodily psát testy.

Katarská Al-Džazíra informovala, že Nusratová využila osmi různých žen, které se místo ní zúčastnily nejméně třinácti zkoušek.

Podvod vyšel najevo poté, co reportéři jedné z privátních televizí navštívili školu, do které měla Nusratová docházet, a v učebně přistihli její dvojnici.

„Vyloučili jsme ji, protože spáchala zločin. A zločin je zločin,“ řekl pro agenturu AFP jeden z profesorů. „Zrušili jsme její zápis. Už nikdy nebude možné, aby se tu znovu zapsala ke studiu.“

Když vyšel podvod mladé poslankyně najevo, část školy se ke zločineckému chování Nusratové začala vyjadřovat.

„Studenti, kteří seděli vedle údajné poslankyně, měli během testu zakrytý výhled, kolem byli bodyguardi,“ sdělil zástupce univerzity. „Každý to věděl, ale nikdo se neopovážil cokoli říci, protože je (Nusratová) z velmi vlivné rodiny.“

Podvádění při testu a únik testovacích otázek před blížící se zkouškou, to jsou podle Al-Džazíry běžné nešvary bangladéšského školství. Častokrát tak školy musí zkoušky opakovat.

Reklama

Doporučované