Hlavní obsah

Nechtěla jsem zemřít jako vdova. Jak úraz způsobil, že se Boušková vdala za Vydru

Intimní zpovědi: Oblíbená herecká dvojice Václav Vydra a Jana Boušková na zahradě svého statku vzpomínají nejen na to, co je dalo dohromady.Video: Blanka Kubíková, Seznam Zprávy

 

Reklama

„Kdybych měla svůj život žít znovu, nežila bych jinak,“ říká v Kočičí hře Dana Medřická. A její syn a snacha říkají to samé: jsou spokojení jak se soužitím s koňmi, tak s hereckou profesí. I když za obojím je spousta práce.

Článek

Volba řemesla Václava Vydry, který se narodil do herecké rodiny, asi nikoho nepřekvapil. To jeho dědeček, rovněž Václav Vydra, si musel povolání vyvzdorovat.

„Narodil se v roce 1876 a v šestnácti utekl k divadlu. Jeho tatínek, voják, tambor, který vedl regiment, to nikdy neskousl. V rodině se říkalo, že už s ním nikdy nepromluvil,“ vypráví Václav. „Dědeček to viděl jako velké poslání – být českým hercem. Moji rodiče pak taky tak.“

Jana Boušková si na divadlo hrála už jako maličká – s dětmi před domem na rampě, kde se skládalo zboží. „Převlékaly jsme se do šatů maminky, půjčovaly si klobouky, já si dvakrát rozsekla hlavu o topení, protože jsem měla velké boty. A když jsem začala chodit za starší sestrou na konzervatoř, úplně jsem tomu propadla,“ vzpomíná, proč se přihlásila na kursy k Jiřině Steimarové. Zkrátka chtěla „zběhnout“ z gymnázia.

Tak se stalo, že na konzervatoř Jana Boušková přišla mezi mladší spolužáky. A jeden z nich, Václav Vydra, se do ní zamiloval. Ona v něm však viděla „jen“ kamaráda a provdala se za jiného kolegu, Petra Svojtku.

Jak se pak dali dohromady, když Jana ovdověla a Václav se oženil? Proč se vzali až nedávno a jak za to můžou koně? A proč spolu s Janiným synem vychovali i neteř? Zjistíte v pořadu Intimní zpovědi v úvodním videu.

Intimní zpovědi mají v Televizi Seznam premiéru vždy ve středu večer ve 21:30, hned po pořadu Moje místa.

V nich nás Jana Boušková a Václav Vydra provedli jak Smíchovem, kde spolu začali žít, tak krajinou kolem Slap, kam se přestěhovali. A do divadla jsme nešli ani s Janou do Národního, ani s Václavem na Vinohrady, ale na představení Blbec k večeři Divadla bez zábradlí, kde hostují společně. Moje místa s Janou Bouškovou a Václavem Vydrou najdete tu.

Archiv starších vydání obou pořadů najdete na webu televizeseznam.cz

Reklama

Doporučované