Hlavní obsah

Tam, kde žije Václav Vydra s Janou Bouškovou: Statek, plavení koní v přehradě a plná alba vzpomínek

Moje místa s Václavem Vydrou a Janou Bouškovou: Podíváme se na statek Malčany, kam oblíbený herecký pár jezdí hlavně pracovat.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Oblíbený herecký pár vzal kamery Seznamu na svůj statek u slapské přehrady, kde Václav většinu svého „volného“ času strouhá koním kopyta, aby mohli chodit neokovaní. I jeho žena Jana koně miluje, ale po vážném úrazu už na nich nejezdí.

Článek

Na statku v Malčanech se nenudí žádný z nich. Správně ošetřit kopyta na „bosý trim“ trvá dlouho. ,„Starám se o dvanáct koní, stihnu dvě kopyta denně. Takže 24 dní v měsíci mám o zábavu postaráno,“ vypočítává Václav Vydra.

Pozval nás podívat se, jak chodí své svěřence plavit do přehrady. „Dělá jim to dobře stejně, jako když se v parnu vykoupeme my,“ vysvětluje oblíbený herec. Teď budou mít zimní pauzu, kdy na jaře zase začne koně vodit do Vltavy?

Jeho žena Jana zatím na dvoře listuje snímky s Radovanem Lukavským, Petrem Kostkou, Josefem Kemrem a dalšími divadelními partnery. Když se Václav přidá, společně se svěří s překvapením, které připravili pro fanoušky Vydrovy maminky – slavné české herečky Dany Medřické.

Medřická by příští rok oslavila stovku. A Václav s Janou nachystali kalendář plný fotek a dopisů. Doplňují jej znovu vydaná životopisná knížka a DVD s její „erbovním“ představením: Kočičí hrou.

Jednu fotku má herečka Jana Boušková obzvlášť ráda. Je na ní s Danou Medřickou při natáčení inscenace Vlny nad námi. „Hrála jsme tam manželku jejího syna,“ vzpomíná herečka na rok 1975.

„Toho jsme ovšem nehrál já,“ vstupuje do rozhovoru skutečný syn Dany Medřické, Václav Vydra.

„Ten manžel umřel, vůbec tam nebyl,“ uklidňuje ho Jana.

Co jí Dana Medřická na fotku napsala? Zjistíte v pořadu Moje místa, který vysílá Televize Seznam každou středu od 21 hodin. úvodního videa.

Na Moje místa navazuje pravidelně pořad Intimní zpovědi. V něm herci prozradí, kdo komu nechtěl dovolit hrát, jaký rozdíl je mezi začínajícím hercem ze slavného hereckého rodu a mezi dívkou z rodiny, která neměla s divadlem nic společného. A jak se dali dohromady, když se Janě zabil první muž, herec Petr Svojtka, a Václav byl ženatý.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Doporučované