Hlavní obsah

Něco na Bu… Francouzští fanoušci netrefili na zápas

Foto: Profimedia.cz

Francouzští fanoušci v Budapešti před středečním zápasem s Portugalskem.

Reklama

Skupina francouzských fanoušků na svou cestu na fotbalové Euro asi jen tak nezapomene. Místo do Budapešti, kde měla reprezentace jejich země stanout proti maďarskému výběru, totiž vycestovali do rumunské Bukurešti.

Článek

Probíhající mistrovství Evropy ve fotbale letos hostí celkem 11 zemí a před fanoušky zřejmě leží nevyslovená výzva trefit do té správné. Své o tom ví šestice francouzských fandů, kteří chtěli na sobotním zápase s Maďarskem podpořit svůj tým. Jejich destinací tak měla být Puskás aréna v Budapešti, nesměli by ovšem skončit o asi 800 kilometrů jinde.

Na sobotním zápase tak v hledišti zůstalo nejméně šest volných sedaček a Rumunsko mělo o šest zmatených fanoušků navíc. Skupina si přitom svou chybu dlouho neuvědomovala.

Poznávacím znamením jim nebyly ani vyvěšené vlajky, ani jazyk, kterým se okolo nich mluvilo. V Bukurešti si všimli i několika ukrajinských fanoušků, kteří přijeli, aby svůj výběr podpořili na pondělním zápase s Rakouskem, domnívali se ovšem, že jde o nadšence z Maďarska.

„Mysleli jsme si, že jde o maďarské fanoušky, kteří šli na zápas, a tak jsme je sledovali v domnění, že když jsou z města, znají i cestu na stadion,“ cituje rumunský web Jurnalul National, který o příběhu informoval jako první, jednoho ze skupiny Francouzů.

Uvědomění přišlo až právě poté, co skupina následovala příznivce Ukrajiny; ti totiž mířili do města a nikoliv na stadion. „Musíme se toho o Evropě víc naučit,“ komentoval situaci jeden ze ztracených francouzských fandů. Šestice nakonec očekávaný zápas musela sledovat v televizi.

S šesticí se osobně a náhodou setkal novinář právě z již zmiňovaného webu, který měl možnost s nimi situaci detailně rozebrat. Po menším pátrání společnými silami zjistili, že skupinka má dokonce dvoje různé letenky - tři do Budapešti a tři do Bukurešti. Lístky přitom prý rezervovali najednou, a počátek celého omylu tak zatím zůstává neznámý.

Podobný příběh zažila i skupina Chorvatů, která chtěla zápas chorvatského výběru s Českem sledovat přímo v Glasgow. Do Skotska se proto vypravili soukromým letadlem, do své destinace už ovšem nedorazili, jelikož jim tamní úřady kvůli panující pandemii nedovolily přistát.

Díky rychlému rozhodnutí a nechuti vrátit se domů „s prázdnou“ nakonec skupina zamířila do Prahy a zápas sledovala s českými fanoušky. „Není to úplně maličkost nasbírat tolik peněz a uprosit ženy, aby nás pustily,“ zdůvodnil nečekaný výlet Sebastian, jeden ze zmiňovaných Chorvatů.

Reklama

Doporučované