Hlavní obsah

Nehoda budoucnosti, nebo promyšlený reklamní trik? Robota srazila samořiditelná Tesla

V Las Vegas došlo k bizarní nehodě.Video: Youtube.com

 

Reklama

Na veletrhu elektroniky CES v Las Vegas došlo ke kuriózní nehodě – samořiditelné vozidlo Tesla S tam srazilo a „zabilo” robota ruské firmy Promobot. Média nyní spekulují, zda šlo skutečně o nehodu, nebo o předem promyšlený reklamní trik, který by společnost využila k propagaci.

Článek

Robota ruské firmy Promobot, který si v minulosti potřásl rukou s ruským prezidentem Vladimirem Putinem, srazila v neděli v noci automatizovaná Tesla S před budovou konání veletrhu na Paradise Road v západoamerickém městě Las Vegas. Stalo se tak ve chvíli, kdy docházelo k přesunu robotů do jiné výstavní haly.

„Robota jsme sem přivezli z Filadelfie. Nyní se nemůže ani účastnit veletrhu, ani ho nebude možné opravit,“ řekl deníku The Independent ředitel vývoje společnosti Promobot Oleg Kivokurtsev. „Zahájíme interní vyšetřování, abychom zjistili, proč robot sjel z chodníku na silnici,” dodal.

Média nyní diskutují o tom, zda skutečně šlo o nehodu, nebo o předem naplánovaný reklamní trik, který by nepříliš známé ruské firmě pomohl s propagací.

Podle některých lidí, kteří video zhlédli, Tesla ve skutečnosti robota nesrazila. Spekuluje se též o tom, zda k robotovi nebyl přidělaný provaz, díky kterému by ho v momentě, kdy kolem něj projíždí auto, někdo shodil.

Řidiče daného vozu Tesla George Calderu robot na silnici překvapil. „Nikdo v okolí nebyl, žádní lidé, žádná auta, Teslu jsem tak přepnul do autonomního režimu. Najednou se přede mnou objevil robot. Čekal jsem, že auto robota objede, ale ono narazilo přímo do něj. Moc se inženýrům omlouvám,” řekl Caldera.

Ředitel společnosti Tesla Elon Musk se k nedělnímu incidentu zatím nevyjádřil.

Reklama

Doporučované