Hlavní obsah

Nejbohatší muž světa Jeff Bezos obvinil bulvární časopis z vydírání kvůli intimním fotkám

Jeff Bezos obvinil bulvár z vydírání.Video: Valérie Dvořáková , AP, Reuters

 

Reklama

Miliardář a zakladatel společnosti Amazon Jeff Bezos tvrdí, že mu majitel bulvárního plátku National Enquirer vyhrožoval zveřejněním soukromých fotografií s jeho milenkou, pokud nevydá „falešné prohlášení“, ve kterém potvrdí, že zájem bulváru o jeho mimomanželskou aféru není politicky motivovaný.

Článek

Zakladatel obchodní společnosti Amazon a nejbohatší muž světa Jeff Bezos obvinil majitele bulvárního časopisu National Enquirer z vydírání kvůli intimním fotkám. Bezos také uvedl, že ho vlastník bulvárního plátku American Media, Inc. (AMI) požádal, aby dále nevyšetřoval, jak se časopis k jeho soukromým fotografiím dostal.

Miliardář a jeho žena MacKenzie minulý týden oznámili, že se po 25 letech manželství rozvádí. Bulvár hned na to zveřejnil informaci, že měl Bezos během manželství poměr s jinou ženou.

Společnost AMI se podle zpravodajského serveru BBC zatím ke kauze nevyjádřila.

Bezos o vydírání napsal ve čtvrtek v příspěvku na svém blogu, ve kterém také zveřejnil e-mail, který zaslali jeho prostředníkům zástupci společnosti AMI a ve kterém vyhrožují zveřejněním „důvěrných fotografií” Bezose a jeho milenky, bývalé televizní moderátorky Lauren Sanchezové.

Bezos, mimo jiné vlastník deníku The Washington Post, dále uvedl, že společnost AMI po něm požadovala, aby vydal „falešné veřejné prohlášení”. V něm měl oznámit, že zájem časopisu National Enquirer o jeho aféru s televizní moderátorkou není politicky motivovaný, píše BBC.

Podle e-mailů sdílených na blogu právník vydavatele bulvárního časopisu navrhl, že fotografie nebudou zveřejněny výměnou za prohlášení „potvrzující, že Bezos a jeho tým nevěděli o žádném takovém motivu“.

„Raději než se vzdát, tak vymáhat a vydírat,” napsal pak Bezos na blogu. „Rozhodl jsem se zveřejnit přesně to, co mi napsali, navzdory vlastní ceně a ostudě, kterou vyhrožují,“ dodal miliardář. Bezos se nicméně nesnažil skrývat rozpaky a uvedl, že samozřejmě nechce, aby byly fotky zveřejněny. Dodal však, že se „nebude účastnit známých praktik vydírání, politických zaujetí, útoků a korupce“.

Kauza může mít spojitost s Trumpem

Ještě předtím Bezos v příspěvku zmiňuje spojitost kauzy s prezidentem USA Donaldem Trumpem. Podle Bezose si koupí The Washingtonu Post udělal nepřátele mezi „určitými vlivnými lidmi”, a to právě včetně Trumpa, který se přátelí se šéfem vydavatelské společnosti AMI Davidem Peckerem.

Společnost AMI nedávno přiznala, že spolupracovala na prezidentské kampani Donalda Trumpa, během které uplatili modelku časopisu Playboy Karen McDougalovou 150 tisíci dolarů, aby mlčela o její údajné aférce s Trumpem.

Reklama

Doporučované