Hlavní obsah

Nejdražší boty na světě. V podpatku mají zalitý meteorit

Takto vypadají nejdražší boty světa.Video: Karolína Štuková

 

Reklama

Spojeným arabským emirátům a konkrétně Dubaji se daří lámat jeden světový rekord za druhým. Tentokrát se do Guinnessovy knihy rekordů zapsaly nejdražší boty na světě.

Článek

S přehledem překonaly původní světový rekord – boty v hodnotě 15,5 milionu dolarů. Blyštící se novinku odhalil italský designer Antonio Vietri na palubě jachty v dubajském přístavu.

Boty s názvem „The Moon Star Shoes” v hodnotě neuvěřitelných 19,9 milionu dolarů vytvořil italský umělec v rámci týdne módy MIDE (Made in Italy, Designed in Emirates).

Slavný Vietri zlatou obuv netvořil poprvé. Už v roce 2017 předvedl boty protkané nití z 24karátového zlata v hodnotě více než 600 tisíc korun. Cena se lišila podle velikosti. Pořízení netradičního kousku zahrnovalo také osobní doručení vrtulníkem.

Co je na botách tolik unikátní?

Nejen, že podpatky jsou vyrobeny z třiceti karátového zlata a jsou vymodelovány do tvaru nejvyššího mrakodrapu světa, Burdž Chalífa. Do zlatého podpatku byl navíc zalit malý kus meteoritu objeveného v Argentině v roce 1596.

Tento světový rekord není pro Dubaj prvním úspěchem. Například začátkem tohoto roku značka The Spirit of Dubai Parfums, jedna z nejuznávanějších a nejluxusnějších tamních značek, odhalila novou unisex vůni. Parfém s názvem Shumukh v hodnotě 30,5 milionu korun byl navržen tak, aby vydržel na kůži déle než 12 hodin a na tkanině po dobu až 30 dnů.

Reklama

Související témata:

Doporučované