Hlavní obsah

Nejlépe placenou herečkou je Stone z La La Landu. Za rok vydělala v přepočtu téměř 580 milionů

Emma Stone se stala nejlépe placenou herečkou světa.

 

Reklama

Časopis Forbes každý rok vytváří žebříček nejlépe placených celebrit na základě údajů o sledovanosti filmů a rozhovorů s lidmi z filmového průmyslu. Za Stone se umístila hvězda seriálu Přátelé.

Článek

Podle čerstvého přehledu časopisu Forbes je Američanka Emma Stone nejlépe placenou herečkou na světě. Osmadvacetiletá herečka letos získala Oscara za roli ve filmovém muzikálu La La Land a v čele žebříčku vystřídala Jennifer Lawrence, která se v posledních letech proslavila především sérií Hunger Games.

Nezdaněný příjem Stone mezi červnem 2016 a červnem 2017 podle časopisu Forbes činil 26 milionů dolarů (575,7 milionu Kč). Stone předstihla osmačtyřicetiletou Jennifer Aniston známou jako Rachel ze seriálu Přátelé, která se letos s hrubým ročním příjmem 25,5 milionu dolarů (564,7 milionu Kč) ocitla na druhém místě.

Lawrence, kterou dva roky po sobě časopis Forbes označil za nejlépe placenou herečku, letos s příjmem 24 milionů dolarů (531,5 milionu Kč) skončila třetí. Příjem Lawrence se snížil po konci natáčení Hunger Games, nadále však vydělává na rolích v jiných filmech a ze spolupráce s módní značkou Christian Dior.

Časopis Forbes každý rok vytváří žebříček nejlépe placených celebrit na základě údajů o sledovanosti filmů a rozhovorů s lidmi z filmového průmyslu.

Mezi deset nejlépe placených hereček se letos také dostaly Charlize Theron, Emma Watson a Melissa McCarthy. Dohromady si letos prvních deset přišlo na 172,5 milionu dolarů (3,8 miliardy Kč), což je o 16 procent méně než loni.

Nejlépe placeným hercem byl loni Dwayne „The Rock” Johnson, který si přišel na 64,5 milionu dolarů (1,4 miliardy Kč). Očekává se, že letošní žebříček nejlépe placených herců Forbes zveřejní v nejbližších dnech.

Reklama

Související témata:

Doporučované