Hlavní obsah

Nejlepším umělcem roku je podle Billboardu rapper Drake. Zlomil rekord Adele v počtu cen

Nejlepším umělcem je podle týdeníku Billboard rapper Drake.Video: Nela Vejvodová

 

Reklama

Drake obdržel celkem 13 cen. Zlatý mikrofon pro popovou legendu si odnesla Cher, při slavnostním večeru se vzpomínalo na frontmana kapely Soundgarden Chrise Cornella.

Článek

Kanadský rapper Drake ovládl letošní ceny Billboard Music Awards. Hudební časopis Billboard ho vyhlásil celkově nejlepším umělcem roku a získal také ocenění pro nejlepšího mužského interpreta. Jeho deska Views je nejúspěšnějším albem. Dohromady třicetiletý interpret posbíral 13 cen.

Ocenění se udělovala v neděli v T-Mobile areně v Las Vegas. Drake svou žní trofejí překonal předchozí rekord britské zpěvačky Adele, která v roce 2012 ovládla 12 kategorií.

Drake s přehledem porazil popové veličiny, jako jsou Beyoncé, Justin Bieber, Rihanna a Adele. Beyoncé si ale odnesla mimo jiné cenu pro nejlepší ženskou umělkyni.

Jako nejlepší píseň roku byl potvrzen song Closer dua amerických dýdžejů The Chainsmokers a zpěváka Halseyho.

Večer však patřil také 71leté americké zpěvačce a herečce Cher, která obdržela ocenění pro popovou legendu Icon Award.

Během slavnostního udílení cen se také držela minuta ticha za frontmana kapely Soundgarden Chrise Cornella, který byl ve čtvrtek nalezen bez známek života v hotelovém pokoji v Detroitu.

Týdeník Billboard vedle svých každoročních cen Billboard Music Awards pravidelně sestavuje hitparády písniček Billboard Hot 100 a nejprodávanějších alb Billboard 200. Umělci podle Billboardu získávají nominace na ocenění podle prodejnosti alb, digitálního prodeje písniček, hranosti v rádiích, úspěšnosti koncertních šňůr či činnosti na sociálních sítích.

Reklama

Související témata:

Doporučované