Hlavní obsah

Nejlidnatější ostravský obvod Jih nabídne investorům tři pozemky

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Nejlidnatější ostravský obvod Jih připravuje prodej tří pozemků. Investorům chce nabídnout například nevyužívanou plochu v Plzeňské ulici proti radnici.

Článek

„Záměrem prodeje pozemků o rozloze 10 000 metrů čtverečních se příští týden budou zabývat obvodní zastupitelé,“ sdělila mluvčí radnice Gabriela Gödelová.

„Umím si tam představit komerční budovu s multifunkčním využitím, ve které nabídnou své služby obyvatelům obchody, ordinace, kanceláře. Určitě nechceme, aby v místě vyrostla přízemní montovaná budova nebo benzinová pumpa,“ uvedl místostarosta Jan Dohnal.

Pozemek je umístěn u frekventované cesty a podle vedení obvodu tak není vhodný například pro vybudování parku nebo hřiště. „Územní plán v tomto místě dlouhodobě počítá s výstavbou. Dopravní napojení bude řešeno z Pavlovovy ulice s podmínkou vybudování parkoviště,“ upřesnila Gödelová.

Součástí nevyužívaného pozemku v centru obvodu je poškozený památník, který by radnice ale chtěla zachovat. „Součástí záměru je proto také řešení dalšího osudu sousoší s názvem Pokrok vědy z roku 1977. Počítá se se snesením sochy z podstavců a umístěním v místě nebo v jiné vhodné lokalitě obvodu,“ uvedl Dohnal.

Podle něj se území v okolí plochy postupně rozvíjí. V lokalitě vzniklo například Sanatorium Jih, soukromý bytový dům a sportovní zázemí pro fotbalovou akademii. „Nyní chceme najít smysluplné využití i pro uvedenou plochu,“ doplnil Dohnal. Obvod chce pozemek nabízet do té doby, než najde investora se zajímavým architektonickým návrhem.

Kromě této plochy obvod do budoucna plánuje i prodej území ve Středoškolské ulici, které by mělo být využito pro bytovou výstavbu. Prodat chce i pozemek vedle akvaparku, pro který bude hledat investora z oblasti sportu a volného času.

Reklama

Doporučované