Hlavní obsah

Nejsme elitáři. Zemanova volební taktika byla skvělá. Šéf TOP 09 o stranickém zmrtvýchvstání i Kalouskovi, se kterým nechodí na pivo

Babiš může sestavit většinovou vládu, ale nedělá to. Že ji nechce prezident, je chyba, říká Pospíšil.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Na prezidenta Miloše Zemana nebudeme bezdůvodně útočit, slibuje v interaktivním pořadu Osmička předseda TOP 09 Jiří Pospíšil.

Článek

„Voliči Miloše Zemana si nemyslí, že jeho svérázný styl poškozuje zájmy ČR. On v poslední fázi kampaně vytvářel dojem skromného člověka, který se chce poučit z minulosti. Ale čekat, že se na závěr své politické kariéry změní, tomu mohl věřit jen velmi naivní člověk,“ vrací se předseda TOP 09 Jiří Pospíšil k volbě hlavy státu.

V Osmičce také vysvětluje, proč nakonec nezasáhl do boje o Hrad, i když lidé podepisovali petici za jeho kandidaturu. „Nechtěl jsem poškodit Jiřího Drahoše,“ říká na adresu Zemanova neúspěšného rivala. S ním teď jako předseda TOP 09 vyjednává o možné spolupráci pro podzimní volby do Senátu.

Jiří Pospíšil o pravdoláskařství, pivu s Kalouskem a chybách Evropské unie:

Jiří Pospíšil v další části Osmičky Heleny ŠulcovéVideo: Seznam Zprávy

Ve druhé části Osmičky Jiří Pospíšil mluví i o důvodech, proč neměl při své volbě na předsedu podporu Miroslava Kalouska. A rozebírá strategii, která má TOP 09 vrátit přízeň. Ta je podle posledních průzkumů na hranici volitelnosti do Sněmovny.

Proč je TOP 09 proti ústavnímu zákonu o obecném referendu? Co jsou podle europoslance Pospíšila největší nedostatky Evropské unie a jaké „krásné hodnoty“ Brusel Česku přináší? Podívejte se na Osmičku Heleny Šulcové, kde se ptají také diváci Televize Seznam.

Reklama

Doporučované