Hlavní obsah

Někteří novináři neunesli porážku, jejich komentáře volají po občanské válce. Prezidenta budu vždy bránit, říká Ovčáček

Jiří Ovčáček v Osmičce: Rozhovory s prezidentem budou na TV Barrandov pokračovat.

 

Reklama

Moji práci zhodnotili voliči ve volbách, budu aktivním tiskovým mluvčím, který vždy brání pana prezidenta, říká hradní mluvčí Jiří Ovčáček v Osmičce Heleny Šulcové.

Článek

Jiří Ovčáček přijal pozvání Heleny Šulcové a byl hostem dalšího dílu Osmičky. Hned v úvodu rozhovoru prozradil, že mluvčím prezidenta Zemana bude i v jeho druhém funkčním období. „Pan prezident se mnou počítá, dnes jsme řešili některé úkoly,“ říká mluvčí. Někteří novináři podle jeho názoru nevydýchali porážku Jiřího Drahoše.

Na stylu své práce nehodlá Ovčáček nic měnit. „Budu aktivním tiskovým mluvčím, který bude vždy bránit pana prezidenta. Pokud na něho bude někdo nevybíravě útočit, tak budu tvrdě reagovat,“ dodává Ovčáček. Ve vysílání také odsoudil fyzické napadení novinářů ve volebním štábu prezidenta Zemana.

Neúspěšný prezidentský kandidát Jiří Drahoš udělal podle Ovčáčka dvě zásadní chyby. Podle mluvčího se mu nevyvedly některé pasáže v debatě na ČT a zároveň chybou mohlo být i výraznější zapojení některých umělců do kampaně.

Jiří Ovčáček o financování kampaně Zemana, zdraví a Twitteru:

Jiří Ovčáček: „O financování kampaně prezidenta Zemana nic nevím.“ (druhá část rozhovoru)

„O financování prezidentské kampaně nic nevím. Podílel jsem se hlavně na přípravě televizních duelů pana prezidenta,“ tvrdí Ovčáček v druhé části rozhovoru. V ní odmítl, že by kampaň Miloše Zemana byla hrazena z ruských nebo čínských peněz.

Neplete si Jiří Ovčáček svoji roli s činností politického aktivisty? Uvědomuje si, že je nižší státní úředník? Je Twitter jeho soukromá aktivita? V jakém zdravotním stavu je prezident Zeman? Podívejte se na rozhovory.

Reklama

Související témata:

Doporučované