Hlavní obsah

Nejsme strana jednoho vůdce. Primátor Ostravy o tom, jak funguje hnutí ANO

Před vstupem do politiky jsem několik nocí řešil, jestli na mě můžou něco vytáhnout, říká Macura.Video: Zuzana Kubátová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Nepatřím k bezbřehým obdivovatelům Andreje Babiše. Vážím si ho, ale jeho trestní stíhání mě netěší, říká ostravský primátor a člen hnutí ANO Tomáš Macura.

Článek

„Hnutí ANO mělo tři čtvrtě roku na diskuzi, jestli postaví prezidentského kandidáta. Nic takového neproběhlo. A to vnímám jako velkou chybu,” vysvětluje ve Výzvě Macura, který jako jeden z mála vrcholných politiků ANO veřejně podpořil Jiřího Drahoše v prezidentské volbě.

Macura už čtvrtým rokem vede moravskoslezskou metropoli. Otevřeně také popisuje, jak z jeho mimopražského pohledu hnutí ANO funguje. „Před třemi čtyřmi lety jsme se ve straně víc scházeli. Teď vznikají různé stranické sekretariáty, je tam čím dál víc takových těch bafuňářů,“ říká.

Ve Výzvě také popisuje, jak to bylo s nabídkou sta tisíc korun, kterými se ho pokoušeli jako primátora uplatit.

Jak Macura jako pravicový politik vnímá vyjednávání o vládě mezi ANO, ČSSD a KSČM? Proč považuje kauzu Čapí hnízdo za Babišovo „jisté selhání“? Má se Ostravsko bát sociálních bouří kvůli útlumu hornictví, nebo se tuto hrozbu podařilo překonat? Podívejte se na rozhovor v úvodním videu.

Reklama

Doporučované