Hlavní obsah

Největší hvězda je Voráček, hodnocení beků překvapí. Tak dopadli čeští hráči v novém vydání hry NHL 19

Foto: Profimedia.cz

Jakub Voráček je podle EA Sports – vydavatele počítačové hry NHL 19 – nejlepším českým hokejistou.

Reklama

Hokejoví fanoušci mohou už dva týdny hrát nový ročník oblíbené počítačové hry. Jak vidí tvůrci NHL 19 výkony českých hokejistů a kdo je podle nich nejlepším obráncem?

Článek

Další sezona NHL odstartuje příští týden, nedočkaví a nažhavení fanoušci ale mohou ve světě nejlepší hokejové ligy světa bojovat o Stanley Cup už nyní. A to prostřednictvím oblíbené počítačové hry NHL 19.

Nový ročník populární hry vyšel na českém trhu před dvěma týdny a vedle nových herních prvků (viz trailer ve videu) nabízí i aktualizované soupisky a hodnocení hráčů. To může s trochou nadsázky být i velice zajímavým odrazem úspěšnosti a kvality českého hokeje pohledem nezávislých tvůrců. Nutno dodat, že výsledek k příliš velké radosti nevybízí.

Mezi padesát nejlepších hráčů nového ročníku počítačové hry se totiž probojoval pouze Jakub Voráček. Vlastnosti útočníka Philadelphie Flyers a nejlépe placeného Čecha v soutěži jsou hodnoceny celkovou známkou 88 (maximální možná je 99). Podle oficiálních stránek výrobce EA Sports je Voráček 44. nejlepším hráčem nedávno vydané hry. Jen pro srovnání: Nejlepší Connor McDavid má průměrné hodnocení 94.

Voráček má za sebou nejlepší sezonu kariéry. V 82 zápasech zaznamenal 85 kanadských bodů (20+65) a jako jediný český hokejista se probojoval do elitní dvacítky bodování, zároveň byl čtvrtým nejlepším nahrávačem soutěže.

Podívejte se na oficiální ukázku ze hry NHL 19.Video: EA Sports, Seznam Zprávy

Mimo nejlepší padesátku nejlepších hokejistů počítačové hry se naopak nevešel David Pastrňák, další z hvězd soutěže. Elitní kanonýr Bostonu má známku o jeden stupeň nižší – 87. Není to ale zas takové překvapení, mnohem zajímavější je pohled tvůrců na ostatní české hráče…

Například na české obránce: Tady leckterý fanoušek zapochybuje. Nejlepším českým bekem je v NHL totiž podle EA Sports Andrej Šustr. Ten si vysloužil vyšší hodnocení (81) než vítěz Stanley Cupu a v závěru sezony opora Washingtonu Michal Kempný (80) nebo řízný bek Radko Gudas (78). A to i přesto, že se v minulé sezoně často vůbec nevešel do nabité sestavy Lightning.

Souhrnná známka (overall ratings) je průměrné hodnocení všech atributů, které autoři hry u hráčů sledují. V NHL je to na tři desítky technických, fyzických i dovednostních známek. Od síly, rychlosti až po přesnost střelby či úspěšnost na vhazování.

Tvůrci podle hodnocení svých skautů a pozorovatelů zatím příliš nevěří ani českým mladíkům. Martin Nečas má známku 71, Filip Zadina je na tom výrazně líp. Jeho celkové hodnocení je 76. Oba přitom s největší pravděpodobností zahájí sezonu v prvním týmu Caroliny, respektive Detroitu. A je možné, že v obou organizacích dostanou v sestavě důležitou roli.

Nutno dodat, že hodnocení tvůrci sestavovali před začátkem tréninkových kempů, na základě údajů a porovnání, která měli k dispozici v loňské sezoně. Hodnocení jednotlivých hráčů, včetně těch českých, se tak v průběhu příštích týdnů s aktualizacemi hry budou s největší pravděpodobností měnit.

NHL 19 je už 28. vydáním nejpopulárnější hokejové hry, k dispozici je pouze na konzolích PlayStation 4 a Xbox One.

Hodnocení českých hokejistů v počítačové hře NHL 19:

1. Jakub Voráček (88), 2. David Pastrňák (87), 3. Ondřej Palát (83), Tomáš Hertl (83), David Krejčí (83), 6. Petr Mrázek (82), 7. Michael Frolík (81), Ondřej Kaše (81), Michael Neuvirth (81), Vladimír Sobotka (81), Andrej Šustr (81), 12. Michal Kempný (80), Jan Rutta (80), Jakub Vrána (80), Pavel Zacha (80), 16. Radek Faksa (79), Martin Frk (79), Dmitrij Jaškin (79), Tomáš Plekanec (79), 20. Radko Gudas (78), Tomáš Nosek (78), 22. Martin Hanzal (77), Filip Chytil (77), 24. David Kämpf (76), Filip Zadina (76), 26. Roman Polák (75), Lukáš Sedlák (75), Dominik Simon (75), 29. Filip Chlapík (74), 30. Martin Nečas (71).

Jakub Voráček v Seznamu promluvil o penězích, tlaku i chuti reprezentovat. Podívejte se na rozhovor s hvězdou Philadelphie Flyers.Video: Adam Sušovský

Reklama

Doporučované