Hlavní obsah

Nejvýš 30 km/h, auto v ohrožení. Nejděravější silnice posledních let se ale teď změní

Večerní zprávy, úterý 5. 9. 2017.

 

Reklama

Kličkovaná mezi výmoly na nejkritizovanější cestě v republice by měla podle pražské Technické správy komunikací skončit do roka. Na opravy už je připravený stamilionový rozpočet.

Článek

Ulici U Seřadiště řidiči dlouhodobě označují za nejhorší silnici v Česku. Jde o oblíbenou a velmi frekventovanou zkratku, jak se z pražských Vršovic přiblížit k Městskému okruhu. Jenomže je zde už prakticky natrvalo snížená maximální rychlost na třicet kilometrů za hodinu a k tomu upozornění na výmoly. A toto opatření je více než nutné.

Vozovka na zhruba pěti stech metrech dlouhé ulici představuje překážkovou dráhu pro odvážné. Většina řidičů musí pozorně objíždět a kličkovat mezi hlubokými výmoly. Jako jediná se tak tato ulice opakovaně (v letech 2014 a 2015) stala vítězem soutěže o nejhorší silnici pořádanou portálem Výmoly.cz.

Letošní výsledky portálu Výmoly.cz budou oznámeny až zítra, ve středu, ve spolupráci s Českým rozhlasem. Seznam Zprávy přinesou výsledky také.

Dlouholetý příběh se ale blíží ke konci. „Kompletní rekonstrukce by měla podle předpokladu začít na jaře příštího roku a protáhne se až do roku 2019,“ říká Barbora Lišková, mluvčí pražské Technické správy komunikací. Opravovat by se měly i další dvě přilehlé ulice.

„Předpokládaná cena souhrnu oprav je až sto milionů korun. V ceně je zahrnuta oprava vozovky, výstavba chodníků a odvodnění komunikace,“ dodává Barbora Lišková.

Oprava vozovky se protahovala proto, že kromě magistrátu vozovku vlastnila i soukromá osoba. Praha přitom nechtěla opravovat cestu na soukromém pozemku. „Důležité ale je, že podle našich informací se dohoda povedla. Teď už nic nebrání, aby rekonstrukce mohla proběhnout,“ říká Vít Novák, mluvčí Prahy 10.

Reklama

Související témata:

Doporučované