Hlavní obsah

Silné bouřky nad západní Evropou ovlivní počasí také u nás

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační fotografie.

Reklama

Německá meteorologická služba (DWD) vydala varování, ve kterém občany země varuje před silnými bouřkami, které by v sobotu měly přejít přes zemi od jihozápadu na severovýchod.

Článek

Ze západu míří do střední Evropy teplé a vlhké vzdušné masy. Během sobotního dne by měly dorazit nad Německo, kde se mohou v některých případech objevit silné bouřky, informovala o tom na svém webu Německá meteorologická služba (DWD) ve svém varování.

O aktuální situaci v zemi a vývoji spojeném s varováním informuje DWD také prostřednictvím svého účtu na sociální síti Twitter.

Bouřky budou postupně nabývat na síle. Úhrny srážek by pak měly místy dosahovat až 30 mm za méně než hodinu, očekává se také krupobití a silné poryvy větru, které by měly dosahovat až 100 km/h.

Silné bouřky by se nad německým územím měly vyskytovat především během sobotního odpoledne a ve večerních hodinách. Jejich pohyb bude směřovat na východ a severovýchod země.

Meteoroložka Dagmar Honsová pro Novinky.cz uvedla, že tato fronta ovlivní počasí také v Česku, nedělní bouřky na našem území by tak mohly být velmi silné.

Reklama

Doporučované