Hlavní obsah

Nemocnice Kyjov za 32 milionů opraví dům s byty zaměstnanců a ředitelstvím

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Nemocnice Kyjov plánuje ve svém areálu zrekonstruovat bytový dům, ve kterém bydlí zaměstnanci a sídlí tam i ředitelství. Předpokládaná cena je 32 milionů korun.

Článek

V budově je zhruba 100 bytů, nemocnice by mohla díky rekonstrukci ušetřit za energie stovky tisíc ročně. Práce by měly být hotové do poloviny příštího roku. Část nákladů by měla pokrýt Evropská unie a část kraj jako zřizovatel.

Starý činžovní dům, který je v zadní části areálu nemocnice, čeká zateplení, oprava oken, ale také například balkonů. „Je starý desítky let. Chceme tím zvýšit komfort zaměsntnanců. Začneme v říjnu. Přes zimu to asi přerušíme, ale skončit chceme do poloviny příštího roku,“ uvedl ředitel nemocnice Lubomír Wenzl.

V objektu ve spodním patře sídlí ředitelství, v dalších patrech je 94 bytových jednotek, kde bydlí zaměstnanci. „Máme plno. Na podzim roku 2018 jsme nabídli novým lékařům, že jim nabídneme bydlení zdarma a budou si platit jen energie. Pro ně je to úspora několik tisíc za nájem a může to být jeden z důvodu, proč se rozhodnou začít pracovat v Kyjově,“ uvedl Wenzl.

Nemocnice Kyjov je jednou z devíti nemocnic zřizovaných Jihomoravským krajem. Pracuje v ní kolem 1000 zaměstnanců. Roční obrat je zhruba miliarda korun.

Reklama

Doporučované