Hlavní obsah

Nemocnice v Semilech obnoví po několika letech prádelnu, využijí ji i další

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Nemocnice v Semilech obnoví po několika letech prádelnu, zkušební provoz zahájí v listopadu. Slibuje si od toho zlepšení kvality, co se týče dodávek i čistoty prádla. Rekonstrukce a pořízení vybavení stály 22,5 milionu korun.

Článek

MMN provozuje městské nemocnice v Jilemnici a Semilech. Prádelna bude sloužit nejen pro tyto dvě nemocnice, ale také pro Ústav chirurgie ruky ve Vysokém nad Jizerou a možná i pro další zdravotnická zařízení. „Výhledově pro Českou Lípu, možná i Lomnici nad Popelkou,“ dodala místopředsedkyně představenstva společnosti MMN Alena Kuželová.

Se zhoršenou kvalitou služeb od externí prádelny se nemocnice podle předsedy představenstva MMN Jiřího Kalenského potýkaly v posledních letech. Někdy podle něj prádlo chybělo, někdy bylo špinavé, někdy roztrhané. „Zdravotníci byli velmi nespokojeni a nakonec jsme se tedy rozhodli, i po poměrně důkladných propočtech, zda se nám to ekonomicky vyplatí, nebo nevyplatí, vybudovat vlastní prádelnu v prostorách, které máme v Semilech,“ řekl Kalenský.

Podle Kuželové se počítá s tím, že vlastní prádelna v listopadu zahájí zkušební provoz na jednu směnu a od začátku příštího roku přejde na dvousměnný. „Tím, že se k nám přidaly další nemocnice, tak návratnost investice bude daleko rychlejší. Pokud dopadnou všechny zakázky, tak se bavíme o pětileté návratnosti,“ dodala Kuželová.

MMN je nejvýznamnější zdravotnické zařízení na Semilsku a poskytuje standardní nemocniční péči přibližně 100 tisíc obyvatel své spádové oblasti, kam kromě Semilska patří i části Jablonecka, Vrchlabska, Novopacka a Jičínska. Akcionáři společnosti MMN jsou města Semily a Jilemnice a od tohoto týdne i Liberecký kraj. Jde o zařízení s 279 lůžky.

Reklama

Související témata:

Doporučované