Hlavní obsah

Noc pod hladinou oceánu. Kolik stojí ubytování v nejdražším hotelu světa?

Tolik stojí jediná noc v nejdražších hotelech světa.Video: Karolína Štuková

 

Reklama

Zkušený cestovatel dobře ví, že ubytování spojené se zážitkem rovná se vyšší cena. Kolik stojí noc pod hladinou oceánu? A na kolik vyjde přespání v nejlepším apartmánu v Las Vegas?

Článek

Internetový server WealthyGorilla.com zveřejnil žebříček nejdražších hotelových pokojů na světě.

5) Ty Warner Penthouse – Four Seasons, New York

The Ty Warner Penthouse je nejvyšším hotelem na newyorském Manhattanu. Okna od podlahy ke stropu umožňují výhled na všechny světové strany. Zdi jsou vykládané perletí, zlatem a zdobeny platinou protkanými látkami. Pokojová služba zahrnuje vlastního sluhu, neomezené telefonování kamkoli a televizi, kde naladíte každý kanál na světě.

Cena za noc: 1 380 000 Kč / noc

4) Mark Penthouse Suite, New York

Ateliérový apartmán s výhledem na Central Park: pět ložnic, šest koupelen, dva bary a obývák velký jako společenský sál. Pobyt v Mark Penthouse Suite zahrnuje také služby michelinské šéfkuchařky Jean-Georges Vongerichtenové, servis se soukromým řidičem a dvouhodinovou plavbu na soukromé plachetnici The Mark.

Cena za noc: 1 730 000 Kč / noc

3) The Royal Penthouse Suite, Ženeva

The Royal Penthouse Suite se rozkládá na celém osmém patře luxusního hotelu Wilson v Ženevě. Rezidence s 12 ložnicemi má v obývacím pokoji kulečník, klavír nebo sbírku vzácných knih. V ceně je například nonstop servis osobního kuchaře, soukromá posilovna nebo osobní výtah.

Cena za noc: 1 840 000 Kč / noc

2) The Empathy Suite, Las Vegas

Autorem hotelového apartmánu o rozloze 900 metrů čtverečních je uznávaný britský umělec Damien Hirst. Součástí The Empathy Suite jsou dvě velké ložnice, dvě koupelny i několik salonků s kapacitou cca 50 osob. Dále masážní místnost, posilovna, relaxační místnost a také terasa s konzolovým bazénkem, ze kterého je výhled na novější centrum města, tzv. Strip. A kolik za takové vybavení zákazník zaplatí? Za noc hotel stanovil cenu na 2,3 milionu korun. V ceně je ale například exkluzivní přístup do všech nočních klubů a barů, 10 tisíc dolarů v kreditech do kasina nebo nonstop servis osobního sluhy.

Cena za noc: 2 300 000 Kč / noc

1) Lover's Deep – Luxury Submarine Hotel

Pětihvězdičkový hotel nabízí kromě luxusu také nevšední zážitek. V tomto hotelu nečekejte zlato, perly nebo drahé kamení – hosté bydlí pod hladinou Tichého oceánu. Hotel je ve skutečnosti soukromá ponorka, která je určena především pro páry.

Na cestě pod Karibským mořem se o hosty stará kromě kapitána plavidla také osobní kuchař a komorník. Aby měl pár jistotu soukromí, nachází se apartmány na opačném konci ponorky. Navíc je jim k dispozici afrodiziakum v podobě speciálního jídelního menu, hosté si mohou vybrat například z ústřic, kaviáru nebo čokoládové fontány.

Pokud jde o interiér, nejde o žádný nevkusný kus plechu. Kromě kožených sedaček, dřevěných interiérů a dechberoucího výhledu do moře je součástí každého apartmánu také obývací pokoj, luxusní koupelna i minibar.

Cena za noc: 3 460 000 Kč / noc

Reklama

Související témata:

Doporučované