Hlavní obsah

Noční vlci přijeli na Barrandov a Andrej Babiš bojuje za kvalitu potravin

Den očima Nikoly Zwrtkové.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Události dne 7. května vybírala redaktorka Nikola Zwrtková.

Článek

Noční vlci na Barrandově, Babiš v boji za kvalitu potravin nebo tweetující Ovčáček – i tyto události v úterý 7. května rezonovaly veřejným prostorem.

Kontroverzní motorkářský klub se v Česku zastavil jako každý rok během své cesty do německého Berlína – a přivítal ho jako už tradičně i poslanec Jaroslav Foldyna. Právě ten následně s evropským šéfem Nočních vlků přijal pozvání do TV Barrandov a v Duelu Jaromíra Soukupa probíral třeba výuku dějepisu.

„Spanilý příjezd Nočních vlků do TV Barrandov. Pozvání do studia přijali poslanec SPD Jaroslav Foldyna a evropský lídr Nočních vlků Andrej Bobrovský,“ lákala televize na Facebooku – a sociálního demokrata Foldynu omylem zařadila k SPD.

Dějepis si na Twitteru zopakoval i prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček, když pondělní demonstraci proti ministryni spravedlnosti Marii Benešové přirovnal ke komunistickému převratu v únoru 1948. Spojitost viděl ve Staroměstském náměstí.

A tak je dobré připomenout, že na Staroměstském náměstí se v minulosti shromažďovali nejenom příznivci KSČ. Namátkou – manifest za všeobecné volební právo v roce 1902, protest za nezávislost Československa v roce 1918 nebo shromáždění v roce 1987 svolané Chartou 77 ke Dni lidských práv.

Andrej Babiš je v politice už osm let – nyní se ale rozhodl vyrazit do boje proti dvojí kvalitě potravin.

„Čau lidi, asi jste mě viděli, jak jsem se na zahájení naší kampaně vytočil. Jen na to pomyslím, stoupá mi tlak. Proč si naše děti nemůžou koupit v obchodě originál zmrzlinu Magnum?“ mobilizoval voliče před budoucími evropskými volbami.

Česká republika má přitom svoji eurokomisařku pro spotřebitelskou politiku už od roku 2014. Jmenuje se Věra Jourová – a nominovalo ji hnutí ANO.

Na všechny události dne s datem 7. května se podívejte ve videu nad článkem.

Reklama

Doporučované