Hlavní obsah

Notičky: Nova a O2 se rozdělily o sportovní kanály s Ligou mistrů

Foto: Magion149, Seznam Zprávy

Messi míří ze zchudlé Barcelony do zámožné Paříže.

Reklama

V newsletteru Notičky Luděk Mádl provádí zákulisím fotbalu či jiných sportů. Přečtěte si nejnovější vydání – pokud se vám budou Notičky líbit, přihlaste se k odběru.

Článek

Postřehli jsme, že mimořádnou odezvu u vás vyvolává každá nová informace o tom, jak se teď v Česku bude vysílat fotbalová Liga mistrů i další špičkové zahraniční ligy. A tak o tom budou i dnešní Notičky.

nějaký čas víme, že práva na Ligu mistrů, německou Bundesligu, italskou Serii A a španělskou La Ligu koupila pro území České republiky na příští tříleté období turecká skupina Saran Group. A prodala je CME, která v ČR provozuje televizi Nova. Ta kvůli tomu už v pátek rozjela nové kanály Nova Sport 3 a Nova Sport 4. Na vysílání Ligy mistrů se bude podílet i nový kanál O2 TV nazvaný Premier Sport 2.

V pátek odpoledne informoval o zařazení všech těchto kanálů do své nabídky i operátor Telly.

A teď si v tom pojďme udělat pořádek. Zjišťovali jsme, co který kanál bude přesně vysílat a jak. A také, kde ho bude možné naladit.

Co chystá TV Nova

Nadále budou samozřejmě fungovat kanály Nova Sport 1 a Nova Sport 2. „Na nich z fotbalu zůstává francouzská Ligue 1, americká MLS. A jednou týdně vysíláme i zápas slovenské Fortuna ligy,“ říká Dušan Mendel, vedoucí sportovní redakce TV Nova. Na Nova Sport 1 a 2 bude k vidění i německý pohár (DFB Pokal) a oba anglické poháry, tedy FA Cup a Carabao Cup.

Novinkou jsou tedy kanály Nova Sport 3 a Nova Sport 4. „Nové kanály nabídnou v první řadě skvělý fotbal. Ligu mistrů, německou I. a II. Bundesligu, španělskou La Ligu a italskou Serii A. Diváci nových kanálů uvidí i zápasy jihoamerického Poháru osvoboditelů. A příznivci motorismu třeba americké závody NASCAR,“ slibuje Mendel.

Soustřeďme se na zahraniční fotbalové ligy. „Vlastníme exkluzivní práva na všechny jejich zápasy. Divákům se budeme snažit nabídnout co největší objem zápasů živě. Ta utkání, která živě z kapacitních důvodů odvysílat nezvládneme, nabídneme ze záznamu. Nové kanály koncipujeme tak, aby, kdykoliv si je divák zapne, viděl ten nejlepší fotbal,“ pokračuje Mendel. Do stávající sestavy komentátorů loví další posily. „Oslovili jsme zkušeného Slavomíra Jurka ze Slovenska, líbilo by se nám, kdyby u nás komentoval i Jaromír Bosák.“

Aby TV Nova světu dostatečně zřetelně ukázala, jak intenzivně se teď propojila s fotbalem, zařadila dokonce ve středu ve večerním hlavním vysílacím čase přenos Superpoháru UEFA do programu svého hlavního kanálu. Výměna manželek tedy tentokrát ustoupila duelu Chelsea s Villarrealem.

Vysílání Nova Sport 3 a 4 začalo v pátek 13. srpna. A kde budou tyto kanály k vidění? „V Česku je podepsána smlouva s O2 TV a s T-Mobile, na Slovensku diváci kanály najdou v nabídce Slovak Telekom a Digi Slovakia.“ Zájem o kanály mají i další operátoři působící v Česku jako například Vodafone. „Jednání s dalšími operátory intenzivně probíhají, podrobnosti zatím nemůžeme sdělit. Prioritou je rozšířit náš prémiový obsah, na který jsme náležitě pyšní, mezi co nejvíce lidí,“ říká Dušan Mendel.

V pátek odpoledne informoval o zařazení všech těchto nových kanálů do své nabídky operátot Telly.

Co chystá O2 TV

Co se týče fotbalového vysílání, poběží na O2 TV Sport kompletní nabídka české Fortuna ligy. Vedle toho zůstává v nabídce O2 TV i kanál Premier Sport, jehož obsah vyrábí Telly/Digi Sport, držitel českých práv na anglickou Premier League. A právě ta, spolu se zápasy skotské ligy a II. anglické ligy, na Premier Sport 1 nadále poběží. „Nově ale vzniká kanál Premier Sport 2, který diváci v nabídce O2 TV prvně uvidí v úterý 17. srpna,“ vysvětluje Marek Kindernay, ředitel O2 TV Sport.

Co nový kanál nabídne? „V první řadě Ligu mistrů. Máme práva na první zápasovou volbu v úterý a třetí volbu ve středu. Vedle toho budeme vysílat i kompletní highlighty a magazín Ligy mistrů,“ říká Kindernay. Fanoušci na tomto kanálu uvidí i americký fotbal (NFL), baseball (MLB) a zápasy MMA v sérii UFC. „A když někdy dojde na časové překryvy, tak třeba i zápasy anglické fotbalové Premier League,“ dodává Kindernay.

Své vlastní sportovní kanály společně s Premier Sport 1 a 2 i novými kanály Nova Sport 3 a 4 bude O2 TV nabízet ve svém sportovním balíčku. Ten je nyní k mání za 199 korun, od 15. září starý balíček zanikne a nový se bude prodávat za 299 korun za měsíc.

Kouzelník týdne: Násir Al-Chelajfí

Pokud snad jméno tohoto 47letého Katařana dosud neznáte, tak vězte, že je prezidentem mocné arabské televizní skupiny beIN Media Group, vede Qatar Sports Investments i katarskou tenisovou asociaci. Zvládá toho hodně, především pak funkci prezidenta fotbalového klubu Paris Saint-Germain.

V průběhu tohoto léta „čaruje“ opravdu neskutečně. Po jménech jako Gianluigi Donnarumma či Georginio Wijnaldum přivedl i dosavadní kapitány Realu Madrid a Barcelony. Po Sergio Ramosovi totiž do pařížské fotbalové galaxie dorazil i Lionel Messi. Barcelona, která se topí v dluzích, už si ho nemohla dovolit. A tak Messi sklízí ovace v Paříži. A Násir Al-Chelajfí se tváří, že klub, který řídí, si může dovolit úplně všechno. Včetně toho, aby i po Messiho příchodu zůstaly v klubu všechny dosavadní hvězdy. Jak Neymar, tak především Kylian Mbappé.

Katařan tvrdí, že to není problém. Pokud se jeho slova ukážou jako pravdivá, pak to bude jeho kouzlo největší. Protože by to patrně znamenalo, že UEFA svoji snahu o regulaci jménem Financial Fair Play nejspíš už tak trochu vzdává.

Zásahy týdne

Případ Messi. Změna dresu geniálního argentinského fotbalisty v konturách barcelonského ekonomického šílenství. A pařížského klubu, který se tváří, že se šíleně nechová.

Velká tokijská inventura. Glosář o tom, na co se po OH v Tokiu nezapomene.

Trudné pohárové úterý. Glosář o konci snů dvou pražských klubů o Lize mistrů. A také o tom, co to zejména pro ambiciózní Slavii může znamenat.

Očkování a fotbal. Jak řeší očkování profesionálních fotbalistů v Anglii a jak v české lize, zjišťoval Karel Tvaroh.

Pelta v šatně sudích není jediný problém. Komentář k tomu, jak vedení ligy strká před signály zpochybňujícími integritu profesionálních soutěží hlavu do písku.

Premier League je tu! V pátek startuje nový ročník nejsledovanější fotbalové ligy světa. A v podcastu Angličan to Jiří Hošek a jeho hosté rozebrali do šroubku.

Tweet týdne

Kdybyste náhodou nevěděli, co teď opravdu hodně frčí…

Co trefili jinde

Proč se zhroutila Barcelona. Nejen nad příčinami katalánského neštěstí, ale i nad celým fotbalovým byznysem, který podle něj byznysem vlastně není, se v mimořádně zajímavém rozhovoru zamýšlí Petr Zahradník, ekonom České spořitelny. (Forbes)

Jak Messi řídil Barcelonu. A ještě jednou téma Messi. Tentokrát z klávesnice mého oblíbeného autora Simona Kupera. (Time)

Střelec důležitých gólů. Na Ferencváros si bohužel Tomáš Holeš žádný gól neschoval. Na Arsenal nebo nizozemskou reprezentaci předtím ano. Jeho příběh si jistě se zájmem přečtou nejen slávisté. (Bez frází)

Olympijské hry máme za sebou, Messiho v Paříži, další sportovní dobrodružství nás ale určitě teprve čekají. Užívejte zbytku léta a těšte se na další Notičky. Tak zase za týden!

Luděk Mádl.

Reklama

Související témata:

Doporučované