Hlavní obsah

Nové Chinaski? Asi jsem zradil kamarády, ale nešlo to jinak, říká Malátný, kterého čeká hra o Kleopatře

Michal Malátný připravuje novou divadelní hru Kleopatra.Video: Prokop Vodrážka

 

Reklama

Kapela Chinaski na konci minulého roku vyvolala poprask na domácí hudební scéně. Muzikanti se rozešli a z původní sestavy v kapele zbyl pouze kytarista František Táborský a zpěvák Michal Malátný. Ten o změnách promluvil pro Seznam a přidal i detaily k připravované hře Kleopatra, kterou napsal známý Petr Kolečko.

Článek

Zpráva o zániku původní sestavy kapely Chinaski byla překvapivá nejenom pro fanoušky kapely, ale i pro samotné členy. Objevila se totiž v médiích po konci turné, které sama kapela označuje za nejlepší ve své historii. „Líto mi to není, nebylo to jednoduché, ale myslím si, že to bylo správné rozhodnutí. Vím, že jsem kluky možná zradil nebo jim ublížil, ale ten stereotyp byl tak těžký a ubíjející, že jsem to nemohl vydržet,” říká Michal Malátný.

V Rozhovoru pro Seznam pak dokonce přiznal, že se mu z vědomí společného působení dělalo fyzicky špatně. „Měli jsme třeba měsíc pauzu a než jsme šli hrát, tak se tomu to tělo tak moc bránilo, že jsem z toho onemocněl nebo mi bez nějakého vnějšího důvodu odešel hlas,” dodává.

Backstage: Na koncertě Lenny.Video: Mikuláš Pejcha

On sám se teď snaží odreagovávat především prací. Společně s režisérem Ondřejem Pavelkou a herečkou Jitkou Čvančarovou připravují pro La Fabriku vystoupení Kleopatra. Scénář pro hru napsal Petr Kolečko, který posunul tradiční příběh egyptské královny do současnosti. Malátný se pak na hře podílí nejenom jako herec, ale také jako skladatel. „Je to skvělé vybočení z kapelního stereotypu. Tam máme daný rádiový formát, který má jakási pravidla, kdežto tady je úplná svoboda,” říká.

Na to, jak probíhá příprava vystoupení nebo proč už nemohla kapela zůstat v původním složení, se můžete podívat ve videu nad článkem.

Hudební publicistka Tereza Willoughby: Změna sestavy kapely je normální.

Reklama

Související témata:
Petr Kolečko

Doporučované