Hlavní obsah

Nové hnutí Václava Klause ml. a Rusové chtějí po Tinderu citlivá data

Den očima Markéty Bidrmanové.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Podívejte se na výběr pondělních události pohledem moderátorky Markéty Bidrmanové.

Článek

Nové hnutí Václava Klause se bude jmenovat Trikolóra. Klaus kvůli tomu zaregistroval ochrannou známku na Úřadu průmyslového vlastnictví. Která trikolóra to ale bude? Při oslavě výročí vzniku Československa použil junior tuhle původní bílo-modro-červenou. Podobnost s tou ruskou je čistě náhodná. Ale pro jistotu pomůcka z učebnice prvouky: státní barvy jsou bílá (mraky), červená (země), modrá (jako voda). V tomto pořadí, ne jinak!

Není zvěř jako zvěř. Název nové osvětové kampaně Krkonošského národního parku. Pro ty, kteří nechápou, co v přírodě nenechávat, sestavili v Krkonoších atlas invazivních druhů. Čeleď odpadkoušovitých zahrnuje zejména: pet-lahvoně odhozence, vlhčence ubrouskového, sáčkovce šustilku nebo obalíka sušenkovitého. Po zimní sezóně sesbírali dobrovolníci v KRNAPu skoro tři tuny těchto vetřelců.

Ruské úřady zařadily seznamovací aplikaci Tinder na seznam špiclovaných sítí. Tedy sítí, po kterých požadují osobní údaje uživatelů. Ty už Moskva žádá například po sociálních sítích Facebook či Twitter. Tinder bude mít nově povinnost uchovávat veškerá data o uživatelích, ale i jejich zprávy, audia či videa na serverech uvnitř Ruska, a to minimálně půl roku. Příslušníci ruské tajné služby FSB se při monitoringu asi dost pobaví.

Ve středu se zavřou všechny americké pobočky řetězce Sephora, který prodává kosmetiku. Zaměstnance totiž školí v diverzitě. Nikoli výrobků, ale lidí. V kalifornské prodejně totiž nedávno šacovali raperku a producentku SZA, jestli náhodou něco neukradla. Ke kontrole podle ní nebyl jiný důvod než barva pleti.

Školení by zasloužili i v pobočce restaurace Potrefená husa v pražských Dejvicích. Majitel odtamtud vykázal partu romských dětí se zpěvačkou Idou Kelarovou s tím, že nemají místo. Jak narvaná byla hospoda, ukazují fotky na Facebooku Kelarové. Pár rezervací, jinak prázdno. Potrefená husy se prý vždycky ozve. Doufám, že to bude s omluvou a nabídkou kompletního menu zdarma pro celou partu.

Reklama

Doporučované