Hlavní obsah

Nový film o Havlovi, proč nás ničí pohodlnost a nová debata o zálohování PET lahví

Ranní vysílání Televize Seznam Ráno na Seznamu (18. 9. 2019)Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Ranní vysílání Televize Seznam.

Článek

00:06 – Zprávy

06:41 - Marie Stará nejprve prodávala a opravovala auta. Zdálo se jí to ale příliš uniformní, a tak v Poděbradech založila módní manufakturu Rodná Hrouda na oděvy a předměty inspirované folklorem. Více o tématu prozradí Marie Stará ve studiu Seznamu.

12:13 – Radek Hrdina živě: Jak se daří dodgeballu v Česku

16:57 – Co píší weby Seznamu

20:23 – V listopadu uplyne 30 let od Sametové revoluce. Hlavní postavou tehdejších událostí byl dramatik a následně i prezident Václav Havel. O něm teď vzniká nový dokument, který ho zachycuje po roce 2003, tedy v době, kdy politiku opustil. Jmenuje se Tady Havel, slyšíte mě?!. Režisér filmu Petr Jančárek přijal naše pozvání.

30:12 – Zprávy

45:17 – Infoservis: Kolik odpadů třídíme

01:00:02 – Zprávy

01:06:31 – V poslední době se čím dál častěji skloňují slova jako soběstačnost a udržitelnost života. Jde o to, abychom dokázali žít natolik v souladu s přírodou, abychom ji dokázali udržet aspoň v takovém stavu, v jakém je dnes a dál ji nepoškozovali konzumním způsobem života. Náš host, Stanislav Miler z Akademie soběstačnosti říká: to, co nás nejvíc ničí, je naše pohodlnost.

01:19:41 – Debaty kolem zálohování PET lahví znovu nabírají na síle. PRO jsou samotní Češi, část firem i zástupci cirkulární ekonomiky. Odpůrci ale tvrdí, že by zálohový systém narušil současný „dobře“ fungující stav. Naše Ministerstvo životního prostředí váhá. O krok napřed jsou Slováci, kteří by systém zálohování měli nastartovat už za tři roky. Téma teď otevřeme se Soňou Jonášovou, ředitelkou Institutu Cirkulární Ekonomiky.

01:30:01 - Zprávy

Reklama

Doporučované