Hlavní obsah

O kolik zlevní Pogba a jak moc kluby Premier League ušetří, když své zaměstnance hodí přes palubu?

Foto: Profimedia.cz, Seznam Zprávy

Jaká bude další budoucnost Paula Pogby? I o tom je aktuální Angličan.

Reklama

Článek

Přestupním trhem koronavirová krize bezpochyby zatřese. Nejenže se v jednotlivých zemích rozházejí přestupní okna, ale i dosavadní cenovky hráčů se budou přepisovat. A to číslovkami výrazně nižšími. Zasáhne to i trh v Anglii.

Nejen nad otázkou, za kolik by ve stávající situaci mohl Manchester United prodat v létě třeba Paula Pogbu, se v dalším vydání audiomagazínu Angličan zamysleli Jiří Hošek, Jaromír Bosák a Luděk Mádl.

„Minimálně čtvrtina ceny bude muset jít dolů,“ míní Jaromír Bosák. Jak známo, Paula Pogbu si United před necelými čtyřmi roky koupili z Juventusu za 105 milionů eur. V novém prostředí se ale poněkud individualisticky myslící francouzský mistr světa ideálně neadaptoval. A dlouhodobě se spekuluje o jeho odchodu do Realu Madrid. Ten měl nastat v létě.

„Záleží na spoustě věcí,“ uvažuje Luděk Mádl. „Pokud se velké evropské soutěže dohrají, tak to bude před prázdnými tribunami. Tím pádem budou klubům chybět peníze ze vstupného. Fajn, hodně nepříjemné, jejich příjem to sníží, ale to nějak přežijí. Pokud by se ale soutěže neměly dohrát a vypadly by peníze z prodeje televizních práv, tak i těm velkým bude natolik ouvej, že do žádných velkých přestupů vůbec nepůjdou. Nepředpokládám, že by někdo prodával Mbappého, Neymara či Pogbu za čtvrtinu ceny, když nebude muset. Všichni raději počkají, až se trh dá alespoň trochu zase dohromady.“

Anketa

Svůj příspěvek do této diskuse nepřímo vložil i specializovaný web Transfermarkt. Podle něj kvůli koronavirové krizi klesla hodnota hráčů Premier League v úhrnu o 1,6 miliardy liber. Například tržní cena kádru Manchesteru City je podle něj nyní nižší o 225 milionů liber. A konkrétně Paulu Pogbovi z Manchesteru United přiřkli nyní na Transfermarktu cenu 72 milionů liber, to je 81,8 milionu eur.

Angličan

Fotbalový pořad Jiřího Hoška (@hosekj) a jeho přátel, výhradně o Premier League. S pravidelnými hosty Luďkem Mádlem, Karlem Häringem, Jaromírem Bosákem nebo Jindřichem Šídlem.

Od fanoušků, kteří si bez anglické ligy nedovedou představit víkend, pro fanoušky. Pozor, ve studiu se za žádných okolností nesmí sejít dva fans stejného klubu!

Každý týden exkluzivně na Seznam Zprávách v sekci Audio.

Také rádi posloucháte? Napište nám své postřehy, připomínky nebo tipy na e-mail audio@firma.seznam.cz.

V Angličanovi se debatovalo také o několika klubech Premier League, včetně Liverpoolu a Tottenhamu, které své „nefotbalové“ zaměstnance, tedy trávníkáře, údržbáře či pradleny, poslaly na pracovní úřad, aby je živil stát. To se setkalo s velkou mírou kritiky, zejména z řad bývalých hráčů těchto klubů, kteří označili takové chování za ostudné. „V Liverpoolu proto vzali tohle rozhodnutí s omluvou zpátky,“ konstatoval Jiří Hošek.

Ten se musel coby fanoušek Tottenhamu vypořádat i se skutečností, že trenér jeho klubu José Mourinho podle dostupných informací porušuje v Anglii platné „koronavirové“ předpisy, když byl spatřen, jak vede v parku přípravu Tanguye Ndombélého. „Fotbaloví profesionálové by se neměli chovat jinak než normální obyvatelstvo. Pro všechny platí stejná pravidla,“ zdůraznil Jaromír Bosák.

Co si glosátoři myslí o jednání anglické hráčské asociace a vystoupení Wayna Rooneyho, který fotbalisty označil za obětní beránky? Jaké zmatky a proč podle nich hrozí v letním přestupním období? A nesežerou velcí dravci ekonomicky oslabené i malé ryby? I o tom všem debatovali Jiří Hošek, Jaromír Bosák a Luděk Mádl v Angličanovi.

Poslechněte si ho v přehrávači nahoře.

Reklama

Související témata:

Doporučované