Hlavní obsah

Obyvatelé Krnova rozhodují mezi čtyřmi projekty

Foto: Dirty Parks

Ilustrační snímek.

Reklama

Krnované mohou hlasovat do 21. dubna. Město na vítězný projekt letos vyčlenilo milion korun. O hlasy se uchází pumptrack, knihovnička, květináče před kostelem a relaxační zóna pro děti.

Článek

Obyvatelé Krnova na Bruntálsku v rámci takzvaného participativního rozpočtu, kdy lidé navrhují a pak sami vybírají možné investice, letos rozhodují mezi čtyřmi projekty. „O hlasy se uchází například stavba Pumptrack v Kostelci s rozpočtem milion korun či instalace knihovničky pro veřejnost za 200 tisíc korun,“ řekla mluvčí radnice Dita Círová. Hlasovat lidé mohou i pro květináče před evangelickým kostelem a nebo relaxační zónu pro děti za 75 tisíc respektive 400 tisíc korun.

Podle Radky Zdráhalové z odboru rozvoje města lidé do hlasování přihlásili šest projektů. „Dvě žádosti ale nesplnily stanovené podmínky, a byly proto z dalšího procesu vyřazeny,“ uvedla Zdráhalová.

Podrobnosti k jednotlivým projektům lidé najdou nawebuměsta. Každý, kdo se do hlasování zapojí, může udělit až tři kladné hlasy a jeden záporný. Vítěznými projekty pak budou ty, které získají v součtu plusových a minusových hlasů nejvíce kladných hlasů a jejichž rozpočty nepřesáhnou vyčleněnou částku.

Možnost vybrat projekt, který bude město realizovat, mají Krnované už pět let. V předchozích ročnících participativního rozpočtu vzniklo například workoutové hřiště u zimního stadionu, montované tribuny na hřišti TJ Krásné Loučky, sportovně relaxační zóna v Chomýži nebo dětské hřiště u školní jídelny v Žižkově ulici. Vítězem loňského ročníku se pak stala Barevná zahrada u domova pro seniory v Rooseveltově ulici, kterou už nyní mohou využívat klienti domova i sousedního domu s pečovatelskou službou.

Reklama

Doporučované