Hlavní obsah

Olomouc dostane dotaci na rozšíření azylového domu pro ženy

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Olomoucká radnice nakonec dostane bezmála čtyřmilionovou dotaci na plánované rozšíření azylového domu pro ženy a matky s dětmi, které má být podle dotačních pravidel hotové nejpozději v roce 2022.

Článek

Původně byla olomoucká žádost o dotaci pro nedostatek financí zařazena mezi náhradní projekty, Ministerstvo pro místní rozvoj ale rozhodnutí změnilo a projekt podpoří. ČTK to dnes sdělil primátorův náměstek Matouš Pelikán (KDU-ČSL).

„Rozšířením objektu C vzniknou čtyři nové pokoje ve třech ubytovacích jednotkách i s příslušným zázemím. V těchto nových prostorách můžeme poskytnout ubytování celkem 13 osobám,“ uvedl Pelikán. Celkové náklady na chystané rozšíření azylového domu pro ženy a matky s dětmi radnice vyčíslila na 4,29 milionu korun, ministerstvo nabídlo městu dotaci 3,86 milionu. „Vyjádřili jsme s touto nabídnutou částkou souhlas a zájem náš původní projekt uskutečnit,“ řekl Pelikán, podle kterého záměr schválila i městská rada.

Domov pro ženy a matky s dětmi v Holečkově ulici poskytuje podporu ženám, matkám s nezletilými dětmi a těhotným ženám starším osmnácti let, pokud se ocitnou v mimořádně obtížné sociální situaci spojené se ztrátou bydlení nebo jsou ohrožené domácím násilím. Dům těmto ženám po nezbytně nutnou dobu nabízí útočiště. V Olomouci pro potřeby matek s dětmi funguje také azylový dům v Sokolské ulici.

Reklama

Doporučované