Hlavní obsah

Opavský magistrát zjišťuje mezi lidmi zájem o zahrádky

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Opavský magistrát zjišťuje mezi obyvateli zájem o zahrádky. Pokud bude dostatečný, začne město budovat novou zahrádkářskou kolonii v lokalitě Svatá Anna.

Článek

ČTK to dnes řekla mluvčí města Lada Dobrovolná. Zájemci mohou nezávazně vyplnit dotazník zveřejněný na webu města. O nové zahrádkářské kolonii ve zmíněné oblasti začalo hovořit už předchozí vedení magistrátu. Současné v přípravách pokračovalo, narazilo ale na problém s nedostatkem vody. Vrty nenašly dostatečný zdroj. Voda do kolonie tak bude muset být přivedena vodovodním řadem.

„Město balancovalo mezi myšlenkou tuto oblast zcela opustit a najít pro daný záměr jinou lokalitu, což ale v rámci možností Opavy není jednoduché. Nebo se přece jen pustit do výstavby s tím, že k zalévání zahrádek se bude používat voda z vodovodního řadu,“ řekla mluvčí. Investice města se tím ale značně prodraží.

Podle mluvčí chce město nyní zjistit, zda by byl o zahrádky zájem, kdyby je město v lokalitě na svaté Anně na své náklady vybudovalo a následně nabídlo k prodeji. „Prodejní cena za metr čtvereční by se pohybovala okolo pětiset korun,“ doplnila Dobrovolná.

Reklama

Doporučované