Hlavní obsah

Opilá majitelka vinotéky na přechodu zabila ženu a odjela. Dostala 4,5 roku

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Nejvyšší soud potvrdil verdikt nad Nicoletou Pavlovovou, která na silvestra v roce 2018 srazila autem v Praze dvě chodkyně. Po střetu, při němž jedna ze žen zemřela, z místa odjela. Má si za to odpykat 4,5 roku ve vězení.

Článek

Spolumajitelka pražské vinotéky, která byla pod vlivem alkoholu, podle obžaloby nezvládla řízení a na křižovatce v Bělehradské ulici smetla svým BMW dvě ženy přecházející po přechodu. Jedna ze zraněných chodkyň po nehodě zemřela, druhá při srážce utrpěla těžká zranění.

Pavlovová pokračovala v jízdě, aniž ženám poskytla nebo přivolala pomoc. Krátce poté v nedaleké Korunní ulici narazila do pěti zaparkovaných aut a svědci incidentu ji zadrželi na místě do příjezdu policie.

Podle obhajoby si řidička, která má rumunské občanství a dlouhodobě žila v Česku, na nehodu nevzpomíná. Na silvestra s přáteli popíjela ve vinotéce, pak se údajně marně snažila sehnat taxi. Poté si pamatuje až to, že byla v nemocnici.

S dovoláním k Nejvyššímu soudu neuspěl podle infoSoudu ani Ukrajinec Ruslan Butko, který při ujíždění před policisty na pražské Letné najel na chodníku do dvou chodců. Dostal pětiletý trest. Mladší z chodců musel před autem uskočit, spadl a na měsíc skončil v pracovní neschopnosti. Cizinec po chodníku ujížděl ještě dalších 60 metrů a poté se dal na útěk do parku Stromovka, kde ho policisté zadrželi.

Reklama

Související témata:
Usmrcení

Doporučované