Hlavní obsah

Oprava části Čelakovského sadů na Praze 2 vyjde na 7,1 milionu

Foto: Jan Mihaliček, Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Oprava jihovýchodní části Čelakovského sadů v Praze 2 nedaleko Národního muzea vyjde na zhruba 7,1 milionu korun. Opraveny budou zídky či chodníky a obnovena bude zeleň. Rekonstrukce by mohla začít ještě v letošním roce.

Článek

Radnice vybrala v tendru firmu Gardenline, která práce provede. V minulosti byla při rekonstrukcí budovy Národního muzea opravena část sadů rozkládající se v Praze 1. Opraven byl také prostor mezi starou a novou budovou muzea, bývalým Federálním shromážděním.

Obnova se týká území mezi ulicemi Legerova, Škrétova a ulicí Čelakovského sady. Radnice nechala v uplynulých letech opravit schodiště a zídky, které byly v havarijním stavu. Nyní se chce zaměřit na zbytek pozemku.

„Stav této části parku byl už opravdu alarmující. Jsem rád, že zahradnicky těžko udržitelná díra, která tam vznikla při stavbě podchodu pod magistrálou, dostane odpovídající řešení,“ uvedl místostarosta Václav Vondrášek (ODS).

Navrhované řešení navazuje na opravenou část sadů. Při opravách vzniknou nové opěrné zídky, opraveny budou chodníky a cesty z žulové dlažby a kamene. Park bude osázen novou zelení a vybraná firma vybuduje její zavlažování. Přibudou lavičky a koše a lampy veřejného osvětlení.

Rekonstrukce části parku rozkládající se v první městské části byla dokončena v prosinci 2018. V sadu bylo staveniště sloužící pro opravu historické budovy Národního muzea. Její oprava začala v roce 2015 a skončila kolaudací na začátku letošního roku. Rozpočet rekonstrukce byl 2,34 miliardy korun.

Reklama

Související témata:

Doporučované