Hlavní obsah

Oprava třídy Svornosti v Olomouci zkomplikuje dopravu v okolí

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Dopravní komplikace způsobí plánovaná rekonstrukce dvou úseků třídy Svornosti, která začne 4. října. Kvůli opravám vozovky budou muset řidiči uzavřené úseky objíždět okolními ulicemi. Upraven bude také provoz autobusů MHD.

Článek

Rekonstrukce třídy Svornosti má skončit 5. listopadu, náklady na opravu obou úseků budou činit 7,75 milionu korun.

Opraveno bude do začátku listopadu na třídě Svornosti téměř 400 metrů silnice, upraveny budou přechody pro chodce a v plánu je instalace nových sloupů veřejného osvětlení. V pondělí bude zahájena oprava vozovky na třídě Svornosti v úseku od ulice Litovelská po Dvořákovu. Dělníci obnoví asfaltový kryt vozovky v délce zhruba 270 metrů. Objízdná trasa ve směru k Foerstrově ulici povede ulicí Litovelskou a Dvořákovou zpět na třídu Svornosti, ve směru do centra pak přes Foerstrovu, třídu Míru na Litovelskou.

Od 11. října se přidají ještě stavební práce v úseku od Kmochovy ulice po Foersterovu, opravena bude tentokrát vozovka v délce 101 metrů. Objízdná trasa ve směru na Tabulový vrch povede ulicemi Foerstrova a Na Vozovce, ze strany od Velkomoravské ulicemi Hněvotínská a Junácká.

„Víme, že každá uzavírka a objížďka ve městě je pro řidiče nepříjemná. Chceme proto dobu těchto omezení využít co nejefektivněji a rozhodli jsme se ve stejném termínu zrekonstruovat také autobusovou zastávku Kmochova směrem do centra. Po výměně plynovodu, která zde proběhla na jaře, tak budou moci místní konečně využívat nové, rovné, bezbariérové komunikace, přechody i zastávku,“ podotkl Major.

Za 1,2 milionu korun stavební firma upraví autobusovou zastávku tak, aby zajišťovala bezbariérový přístup na nástupiště, vybudován bude nový záliv autobusové zastávky i nástupiště. V době rekonstrukce budou cestující využívat náhradní autobusovou zastávku.

Reklama

Související témata:

Doporučované